Startdatum: 12-12-2019
Instelling: DOKh

Aard: Driedaagse cursus
Cursusdata: 12, 13 en 14 december 2019
Docent: Karin Brinkmann, Certified Prompt Instructor
Locatie-plaatsnaam: Limmen (NH)
Locatie-adres: Heeren van Limmen Dusseldorperweg 103 , 1906 AJ LIMMEN
Studieduur: 3 dagen
Studiebelasting-uren: 30uren
Lestijden: 9.30 - 17.00
Kosten: € 990,00
Diplomering: Deze cursus is geaccrediteerd voor 23 punten bij Stichting ADAP.
Doelgroep: Logopedisten

Cursusinhoud:

Over deze cursus

PROMPT (‘Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets’) is een tactiel-kinesthetische behandeltechniek voor de therapie van spraakmotorische problemen. Er worden goede resultaten gemeld bij zowel kinderen als volwassenen, bij onder andere articulatiestoornissen, verbale ontwikkelingsdyspraxie, spraakapraxie en spraakontwikkelingsstoornissen.

Deze cursus biedt een introductie op onderzoek en behandeling volgens PROMPT, waarbij het accent ligt op het aanleren van de techniek.

Een gedetailleerde reader is onderdeel van deze cursus.

Tijdens de cursus wordt de fonetiek van het Nederlands gebruikt en worden de PROMPTS voor de Nederlandse spraakklanken geoefend.

Waarom deze cursus?

Er wordt gewerkt met het model van de ‘Motor Speech Hierarchy’. Dit wordt gedaan aan de hand van centrale casuïstiek.

Er is ook aandacht voor het totale communicatieve kader waarbinnen de spraak zich bevindt. Het primaire doel van de behandeling met PROMPT is een zo optimaal mogelijke communicatie te bereiken binnen de mogelijkheden die de cliënt heeft.

Na de cursus kunt u het geleerde toepassen in uw eigen werksetting om uw cliënten te helpen bij het vormen en oproepen van de juiste bewegingspatronen voor spraak.

Let op: Voor deze cursus geldt een aanwezigheidseis van 100%.

Verder maken wij u er op attent dat de vingernagels van uw dominante hand kortgeknipt moeten zijn bij aanvang van de cursus. Lange nagels en/of kunstnagels zijn niet toegestaan bij het oefenen van prompts, omdat dit zeer onprettig is voor de medecursisten waar u mee gaat oefenen. De aanbevolen lengte van de nagels wordt bepaald door de hand te bekijken vanaf de palmzijde; wanneer dan geen nagel zichtbaar is boven de vingers of duim, is de nagellengte acceptabel.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is uitsluitend toegankelijk voor logopedisten. Na deze cursus Prompt 1 kunt u de cursus Logopedie; Prompt 2, Van techniek naar interventie volgen.

Studiebelasting en accreditatie

De studiebelasting bedraagt 30 uur. Deze cursus is geaccrediteerd voor 23 punten bij Stichting ADAP.

Annuleringsvoorwaarden

Tot uiterlijk 40 dagen voor aanvang van de cursus is bij annulering restitutie van het cursusgeld mogelijk. Daarna vindt geen restitutie meer plaats.

Aanmelden

Inschrijven voor deze cursus is mogelijk via deze link naar de website van DOKh. 

 

Categorieën