3-daagse VAKT-fun cursus, spelend leren lezen

/3-daagse VAKT-fun cursus, spelend leren lezen

3-daagse VAKT-fun cursus, spelend leren lezen

Startdatum: 09-02-2019
Instelling: De Leesvlinder

Aard: 3-daagse cursus met tussentijd opdrachten (3 x woensdag of zaterdag)
Cursusdata: woensdagcursus: 16-01-19, 30-01-19 en 20-03-19; zaterdagcursus2: 09-02-19, 09-03-19 en 13-04-19
Docent: Nanda Klop
Locatie-plaatsnaam: Zaandam
Locatie-adres: De Lichtplaats, Vlielandstraat 2 te Zaandam
Studieduur: 3 cursusdagen
Lestijden: 10.00- 17.00 uur op de zaterdag
Kosten: € 845 inclusief Basismappen VAKT-fun Klinker ( a € 165) en Medeklinkers ( a € 165)
Diplomering: deelnemers ontvangen een certificaat van deelname en een inschrijving in het kwaliteitsregister van de ADAP geaccrediteerd voor 67 studiepunten
Doelgroep: De basiscursus is voor logopedisten, leerkrachten, Intern Begeleiders, Remedial Teachers, psychologen en pedagogen die werken met jongeren vanaf 8 jaar en/of volwassenen die de geautomatiseerde techniek van het lezen niet beheersen ondanks veel oefenen op woord- en zinsniveau.

Cursusinhoud:

  • Het VAKT-fun programma oefent alle zintuigen die bij het lezen en schrijven betrokken zijn. Het programma biedt een grote variatie aan oefenstof om de Klank-Letter-Koppeling expliciet, gestructureerd en in kleine stappen aan te kunnen bieden.
  • Logopedisten kunnen zich met het VAKT-fun programma profileren als specialisten op gebied van de Klank-Letter-Koppeling.
  • In de cursus ‘VAKT-fun, Spelend leren lezen en spellen‘ zal je ervaren hoe je van klanken en letters een logisch, overzichtelijk geheel kunt maken waarmee de leerlingen alsnog stap voor stap, de Klank-Letter-Koppeling automatiseren en woordstructuren leren herkennen. Je legt bovendien de basis om alle spellingsregels uit te kunnen leggen.
  • De cursus start met het persoonlijk ervaren van een leesprobleem om (meer) oog, oor en begrip te ontwikkelen voor de noodzaak van het automatiseren van de Klank-Letter-Koppeling bij basale leesproblemen.
  • Vervolgens onderzoeken/ervaren we op ‘VAKT-fun wijze’ de structuren en samenhang van klanken, letters en woorden. Dat betekent dat je maar weinig op je stoel zit en veel bewegend bezig bent.
  • We werken met de VAKT-fun Basismappen. Eerst met de klinkers en vervolgens met de medeklinkers.
  • Er wordt aandacht besteed aan theorie, diagnostiek, casussen en vragen uit de praktijk.
  • De deelnemer oefent de Expliciete Directe Instructie van VAKT-fun in de tussentijd tussen de cursusdagen. De oefeningen betreffen zowel het onderzoek als de behandeling volgens VAKT-fun.

Aanmeldingsformulier:  http://bit.ly/VAKTfunCursusinschrijving

of aan te vragen bij info@deleesvlinder.nl

meer informatie vind je op www.deleesvlinder.nl

 

 

Categorieën

2019-01-11T10:39:10+00:00