Startdatum: 06-04-2020
Instelling: Pro education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 6-4-2020, 22-5-2020
Docent: Deze cursus wordt gegeven door dr. Sandra Wielaert en drs. Jiska Wiegers. Sandra is gepromoveerd op het gebied van afasie en is coauteur van het boek Status afasietherapie, waarvoor zij de Branco van Dantzig-prijs ontving. Sandra is ook werkzaam bij het Afasieteam van Rijndam Revalidatie. Jiska is gespecialiseerd in de neurolinguïstiek en werkt als klinisch linguïst bij het Afasieteam van Rijndam Revalidatie.
Locatie-plaatsnaam: Rotterdam
Studieduur: 2 dagen
Studiebelasting-uren: 12 contacturen en 7 uur zelfstudie.
Lestijden: 09.30 - 16.30 uur
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW) € 734,-
Diplomering: Accreditatie logopedist ADAP Register Logopedist 18 punten. Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven. Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.
Doelgroep: U bent als logopedist werkzaam met mensen met neurologische taalstoornissen.

Cursusinhoud:

Wilt u de communicatieve vaardigheden van afasiepatiënten in kaart brengen? Dan zijn er verschillende tests om deze communicatieve vaardigheden te meten. Met de ANTAT worden de verbale vaardigheden getest, met de Scenariotest ook de non-verbale mogelijkheden. In deze cursus worden de ANTAT en de Scenariotest in relatie tot elkaar besproken. Ook komen er andere instrumenten aan bod. Om uw expertise te vergroten oefent u met afname en scoring en test u uw eigen cliënt na de eerste cursusdag. Op de tweede cursusdag bespreken we uw ervaringen en kunt u de nieuwe kennis meteen toepassen in de praktijk.

Resultaat

  • U neemt de ANTAT en de Scenariotest op betrouwbare wijze af
  • U kunt de ANTAT en de Scenariotest op de juiste wijze scoren
  • U kunt het gebruik van de ANTAT en de Scenariotest integreren in uw eigen klinische praktijk

Doelgroep

U bent als logopedist werkzaam met mensen met neurologische taalstoornissen.

Aanpak

Na afloop van deze cursus heeft u meer kennis over de ANTAT en de Scenariotest en de relatie tussen deze 2 tests. Tijdens de cursusdagen oefent u de testafnamen in een rollenspel en gaat u aan de slag met het scoren van de tests aan de hand van audio- en/of video-opnamen van de docent. Na de eerste cursusdag oefent u in het kader van de praktijkopdracht de afname en scoring van één van de tests bij een cliënt uit uw eigen klinische praktijk.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 20 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en 7 uur zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt gegeven door dr. Sandra Wielaert en drs. Jiska Wiegers. Sandra is gepromoveerd op het gebied van afasie en is coauteur van het boek Status afasietherapie, waarvoor zij de Branco van Dantzig-prijs ontving. Sandra is ook werkzaam bij het Afasieteam van Rijndam Revalidatie. Jiska is gespecialiseerd in de neurolinguïstiek en werkt als klinisch linguïst bij het Afasieteam van Rijndam Revalidatie.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Afname en scoring van de ANTAT en de Scenariotest
  • Klinisch redeneren met betrekking tot positie ANTAT/ST ten opzichte van andere meetinstrumenten op vaardigheidsniveau
  • Kritische reflectie op praktijkopdrachten

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

Klik Hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën