Startdatum: 09-09-2020
Instelling: Hogeschool Arnhem en Nijmegen (Post-hbo HAN VDO)


Cursusinhoud:

Wil je je als logopedist verder bekwamen in de communicatie met mensen met cognitieve beperkingen (ten gevolge van dementie) en hun partners? Volg dan deze post-hbo cursus Communicatie met mensen met beginnende dementie.

Voor patiënten met beginnende dementie waren tot op heden binnen de logopedie geen specifieke advies- en behandelprogramma’s beschikbaar. Je leert tijdens deze cursus verschillende nieuwe behandelmogelijkheden kennen. Deze worden in een theoretisch kader geplaatst. Je krijgt nieuwe observatielijsten aangereikt voor communicatie en gedrag en leert een specifiek advies- en behandelprogramma op te stellen.

PROGRAMMA

Krijg je steeds vaker te maken met ouderen met milde en matige cognitieve beperkingen en hun mantelzorgers? En vraag je je wel eens af

  • Wat is mijn meerwaarde?
  • Ga ik screenen of testen?
  • Kies ik voor directe of directe therapie?
  • Wat is de rol van mantelzorgers?

Neem dan deel aan deze tweedaagse cursus.

Deze cursus sluit aan bij je behandelpraktijk en is gebaseerd op een tweejarig onderzoek naar informatie-, advies-, interventie- en behandelmateriaal. De docenten zijn werkzaam in (academische) ziekenhuizen, verpleeghuizen en/of de 1e lijn en brengen hun persoonlijke expertise, materiaal en ervaringen in. Videomateriaal ondersteunt de theorie tijdens deze cursus.

 

Meer informatie of meld je aan
https://www.han.nl/opleidingen/post-hbo/communicatie-met-mensen-met-cognitieve-beperkingen/index.xml

Direct contact
HAN VDO | T (024) 351 10 83 | E info.hanvdo@han.nl

 

 

 

 

Categorieën