Complete Vocal Technique (CVT), een follow-up

/Complete Vocal Technique (CVT), een follow-up

Complete Vocal Technique (CVT), een follow-up

Startdatum: 19-01-2019
Instelling: Hogeschool Utrecht

Aard: Cursus
Cursusdata: 19-1-2019, 9-2-2019
Docent: Zanger en zangpedagoog Jeroen Manuhutu (BMus, authorised CVT teacher) introduceerde CVT in Nederland in 2003 en was 7 jaar lang de Nederlandse agent van het Deense Complete Vocal Institute (CVI).
Locatie-plaatsnaam: Utrecht
Locatie-adres: Heidelberglaan 7 3584 CS Utrecht
Studieduur: 2 dagen
Studiebelasting-uren: De studiebelasting van de cursus is 20 uur, waarvan 12 contacturen en 8 zelfstudie-uren.
Lestijden: 09.00 - 16.30 uur
Kosten: € 550 (vrij van btw)
Diplomering: Deze cursus is geaccrediteerd voor 20 punten. Na afloop van deze cursus ontvangt u een certificaat.
Doelgroep: Deelnemers die minimaal een 2-daagse workshop hebben gevolgd bij een geautoriseerde CVT-docent.

Cursusinhoud:

Algemeen

Na 16 jaar Complete Vocal Technique of CVT in Nederland worden zowel op conservatoria als in de logopediepraktijk de voordelen ondervonden van deze systematische methodiek om alle geluiden te produceren op een gezonde manier met technieken voor alle zangstijlen.

Op het Complete Vocal Institute in Kopenhagen werken grondlegger Cathrine Sadolin en haar team samen met onderzoeker en KNO-arts Julian McGlashan (Nottingham University Hospitals) voortdurend aan nieuw wetenschappelijk onderzoek. Begin 2018 zijn er inmiddels 5 peer-reviewed artikelen over CVT gepubliceerd in het wereldwijd leidende “Journal of Voice”.

Omdat bij de HU sinds 2007 al veel deelnemers de basiscursus CVT hebben gevolgd èn er nieuwe ontwikkelingen zijn, bieden we nu aan: Complete Vocal Technique – follow up. Tijdens deze twee dagen worden alle technieken zowel groepsgewijs als individueel geoefend.

Opleidingsinhoud

De eerste dag beginnen we met een gedetailleerde uitleg over deze methode. Alle technieken worden vervolgens gedurende de hele dag zowel groepsgewijs als individueel geoefend.

Programma dag 1

 • opfrissen eerder opgedane kennis: compleet overzicht CVT
 • oefeningen basisprincipes, stemfuncties en klankkleur
 • NIEUW: density
 • NIEUW: highway/byway
 • auditieve analyse
 • didactiek
 • zangsessies
 • casuïstiek

Programma dag 2

 • verdieping van de basisprincipes, stemfuncties en klankkleur
 • verdieping density en highway/byway
 • uitleg en oefening van effecten
 • stemproblemen
 • spreekstem
 • zangsessies
 • ruimte voor vragen en ervaringen uit de praktijk

Docenten

Zanger en zangpedagoog Jeroen Manuhutu (BMus, authorised CVT teacher) introduceerde CVT in Nederland in 2003 en was 7 jaar lang de Nederlandse agent van het Deense Complete Vocal Institute (CVI). In 2005 kreeg hij in Kopenhagen een jaar lang persoonlijk les van Cathrine Sadolin, waarna hij in 2009 aan het Complete Vocal Institute de 3-year Singing Teacher Course afrondde. Sindsdien ging 5 keer naar Kopenhagen voor nascholing. Hij gaf CVT aan conservatoria in Nederland en België en is momenteel verbonden aan de mbo-opleiding Artiest in Tilburg.

Na deze opleiding

Na deze cursus kent u de basisprincipes van Complete Vocal Technique en kunt u deze principes zelf toepassen in de praktijk.

Inschrijving vanuit het buitenland

Indien u in het buitenland woont en zich wilt aanmelden voor een cursus, kunt contact opnemen met cpslogopedie@hu.nl U ontvangt hierna een inschrijfformulier.

Contact

Voor administratieve informatie kunt u contact opnemen met het Centrum voor Paramedische Studies, telefoonnummer: 088-481 5214. Of stuur een e-mail naar: cpslogopedie@hu.nl

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de coördinator post-hbo logopedie Karin Verheij, telefoonnummer: 088-481 5937. U kunt ook een e-mail sturen naar: karin.verheij@hu.nl

INFORMATIE AANVRAGEN

AANMELDEN

Categorieën

2018-08-23T13:17:57+00:00