Startdatum: 01-06-2021
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 1-6-2021 (exacte datum volgt nog)
Docent: Danielle Bersma is fysiotherapeut. Zij is gespecialiseerd in bekkenbodemtherapie en osteopathie voor dieren. Ook is zij directeur van Samsara Yoga Opleiding. Ademhaling en ontspanning hebben al 30 jaar haar belangstelling. Loes van der Mee (MSc) is yogadocent aan de Samsara Yoga Opleiding. Zij is gestalttherapeut en heeft daarnaast 40 jaar ervaring als coach in het beroepsonderwijs en als docent Nederlands en communicatieve vaardigheden.
Locatie-plaatsnaam: Volgt nog
Studieduur: 1 dag
Studiebelasting-uren: 8 uur, waarvan 6 contacturen en 2 uur zelfstudie.
Lestijden: 10:00 - 17:00 uur
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW)€ 389,50
Aantal deelnemers: 12-20 deelnemers
Diplomering: Geaccrediteerd bij ADAP Register 7 punten. Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.
Doelgroep: Deze praktijkgerichte terugkomdag is speciaal ontwikkeld voor therapeuten die de 3-daagse cursus Adem-, Bewustwording- en Ontspanningsoefeningen gedaan hebben en zich verder willen verdiepen. Heeft u die cursus niet gevolgd, maar heeft u wel veel werkervaring op het gebied van adem, bewustwording en ontspanning? Ook dan is het mogelijk om deel te nemen aan deze verdiepingsdag. In dat geval beoordeelt de docent of u mee kunt doen.

Cursusinhoud:

Een verkeerde ademhaling, stress, angst en pijn kunnen grote invloed hebben op het herstel van uw cliënt. Tijdens deze verdiepende cursus krijgt u meer inzicht in de complexiteit van adembeïnvloeding en gaan we dieper in op praten met diafragmale ademhaling, wat stress reducerend werkt. Met behulp van praktische oefeningen en casuïstiek leert u de effecten van bewustwording en ontspanning kennen en krijgt u zicht op de therapeutische mogelijkheden in relatie tot pijn en angst. Door de praktische aanpak van de cursus kunt u met uw aangeleerde vaardigheden uw eigen cliënten direct verder helpen.

Resultaat

  • U heeft meer inzicht in de complexiteit van adembeïnvloeding
  • U kent de effecten en therapeutische mogelijkheden van bewustwording (mindfulness) en ontspanning gericht op angst en pijn

Doelgroep

Deze praktijkgerichte terugkomdag is speciaal ontwikkeld voor therapeuten die de 3-daagse cursus Adem-, Bewustwording- en Ontspanningsoefeningen gedaan hebben en zich verder willen verdiepen. Heeft u die cursus niet gevolgd, maar heeft u wel veel werkervaring op het gebied van adem, bewustwording en ontspanning? Ook dan is het mogelijk om deel te nemen aan deze verdiepingsdag. In dat geval beoordeelt de docent of u mee kunt doen.

Aanpak

Deze cursus is uniek door de combinatie van didactische werkvormen die elkaar versterken. Onze zeer ervaren docenten wisselen klassikaal onderwijs af met bijzonder veel praktijkoefeningen. U analyseert actuele casuïstiek en oefent met herkenbare rollenspelen. Centraal staan uw eigen vragen en casuïstiek wat betreft ademhalings-, bewustwordings- en ontspanningsoefeningen (ABO). Daarnaast krijgt u nieuwe, aanvullende en verdiepende ABO-oefeningen aangeboden. Ook is er ruimschoots gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met uw groepsgenoten. Na afloop kunt u een ABO-interventie uitvoeren ter ondersteuning en ter versterking van uw therapeutisch handelen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 20 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 8 uur, waarvan 6 contacturen en 2 uur zelfstudie.

Professionals

Danielle Bersma is fysiotherapeut. Zij is gespecialiseerd in bekkenbodemtherapie en osteopathie voor dieren. Ook is zij directeur van Samsara Yoga Opleiding. Ademhaling en ontspanning hebben al 30 jaar haar belangstelling.

Loes van der Mee (MSc) is yogadocent aan de Samsara Yoga Opleiding. Zij is gestalttherapeut en heeft daarnaast 40 jaar ervaring als coach in het beroepsonderwijs en als docent Nederlands en communicatieve vaardigheden.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Diafragmaal ontspannen praten
  • Mindful geleide visualisatie met betrekking tot denken, angst en pijn
  • ABO-oefeningen
  • Patiënt-therapeut relatie
  • Therapeutische houding
Accreditatie 
Logopedist ADAP Register Logopedist 7 punten

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

Klik Hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën