Startdatum: 30-09-2024
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: cursus
Cursusdata: 30-09-2024, 14-10-2024 en 04-11-2024
Docent: Dr. Sandra Wielaert
Locatie-plaatsnaam: Rotterdam
Studieduur: 3 dagen
Studiebelasting-uren: 18 contacturen en 8 uur zelfstudie
Lestijden: 10.00 uur tot 17.00 uur.
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.498,50
Aantal deelnemers: een groep van 12 tot 18 deelnemers
Diplomering: ADAP - Register Logopedist 26 punten
Doelgroep: Deze cursus is bedoeld voor logopedisten, die regelmatig met mensen met afasie werken en graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld of hun kennis willen opfrissen.

Cursusinhoud:

Werk je met afasiepatiënten en wil je je kennis opfrissen? Of ben je net gestart in het werkveld van afasietherapie? Dan is dit de cursus voor jou. Deze basiscursus geeft een overzicht van nieuwe en bestaande methodieken binnen de diagnostiek en therapie van afasie. Alle fases van de afasietherapie komen aan bod. Door de praktijkgerichte insteek van de cursus kun je de geleerde kennis direct toepassen in je eigen werkomgeving.

Resultaat

  • Je hebt een duidelijk beeld van symptomen, oorzaken en gevolgen van afasie
  • Je kent de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van afasie
  • Je kent de richtlijnen logopedie en afasie
  • Je stelt de juiste diagnose
  • Je stelt een therapieplan op
  • Je leert kritisch kijken naar je eigen therapeutisch handelen

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor logopedisten, die regelmatig met mensen met afasie werken en graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld of hun kennis willen opfrissen.

Aanpak

In de cursus Afasiediagnostiek en -therapie wisselen theorie en praktijk continu af. Er is veel ruimte voor discussie met medecursisten. De docent zal een overzicht geven over bestaande én nieuwe methodieken. Deze zullen deels worden verduidelijkt door videofragmenten, casuïstiek en een rollenspel.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en 8 uur zelfstudie.

Professionals

De cursus wordt in het voorjaar verzorgd door Dr. Sandra Wielaert, logopedist/afasietherapeut. Sandra is werkzaam binnen het afasieteam van het Rijndam Revalidatiecentrum. In het najaar wordt de cursus door Nina Dammers, logopedist/afasietherapeut, gegeven. Nina werkt als (poli)klinisch logopedist in het Rijndam Revalidatiecentrum.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën