Startdatum: 09-10-2019
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 9-10-2019, 10-10-2019, 11-10-2019, 21-11-2019.
Docent: Eveline Leeuwenburg en Clairette van der Weerd zijn beiden preverbaal logopedist en NDT-docent. Ze geven samen veel cursussen op het gebied van eet- en drinkproblematiek. Gezamenlijk schreven zij het boek ‘Hoera, ik eet!’.
Locatie-plaatsnaam: Amsterdam
Studieduur: 4 dagen
Studiebelasting-uren: 51 uur, waarvan 26 contacturen en 25 uur zelfstudie
Lestijden: 09.30 uur tot 16.30 uur.
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW)€ 1.438,-
Diplomering: Accreditatie ADAP - Register Logopedist 51 punten
Doelgroep: Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die (willen) werken met baby’s en zeer jonge kinderen (0-2 jaar), die problemen hebben met eten en drinken. Na het volgen van deze cursus kunt u zich bij de NVLF inschrijven voor het Register Preverbale Logopedie.

Cursusinhoud:

In deze boeiende cursus worden de meest voorkomende oorzaken van eet- en drinkproblemen bij kinderen van 0 tot 2 jaar behandeld. Hierbij vormt de normale ontwikkeling van het eten en drinken een belangrijke basis. Het boek ‘Hoera, ik eet!’, geschreven door de docenten van deze cursus, vormt de rode draad. Aan de hand van de door u ingebrachte voorbeelden worden handvatten voor de eigen praktijk aangereikt. Kortom, na het volgen van deze actuele cursus bent u volledig op de hoogte van de meest succesvolle behandelingen van baby’s en zeer jonge kinderen met eet- en drinkproblematiek.

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die (willen) werken met baby’s en zeer jonge kinderen (0-2 jaar), die problemen hebben met eten en drinken. Na het volgen van deze cursus kunt u zich bij de NVLF inschrijven voor het Register Preverbale Logopedie.

Resultaat

 • U beschrijft de ontwikkeling van het leren eten en drinken bij baby’s en zeer jonge kinderen.
 • U herkent stoornissen in de ontwikkeling van het eten en drinken bij baby’s en zeer jonge kinderen.
 • U voert diagnostisch onderzoek naar eet- en drinkproblemen bij baby’s en zeer jonge kinderen uit.
 • U kunt een behandelplan opstellen bij de behandeling van baby’s en zeer jonge kinderen.
 • U herkent de invloed van reflux op het eten en drinken van baby’s en zeer jonge kinderen.
 • U past de geleerde behandelinterventies toe bij de behandeling van baby’s en zeer jonge kinderen met eet- en drinkproblemen.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder efficiënt. Als voorbereiding op deze cursus werkt u 2 opdrachten uit, waarop u feedback krijgt van de docenten. Deze opdrachten vormen de rode draad van de cursus. Het is dan ook verplicht beide opdrachten voor de gestelde deadline aan te leveren. U krijgt kennis aangereikt door middel van presentaties, filmfragmenten, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten. Zij beschikken over ruime ervaring op het gebied van adviezen voor baby’s en jonge kinderen met eet- en drinkproblematiek. Onze cursisten zeggen: Alle onzekerheden over mijn aanpak van kinderen met eet- en drinkproblematiek zijn weggenomen. Heel fijn!

De cursus heeft een totale studiebelasting van 51 uur, waarvan 26 contacturen en 25 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 14, het maximum 16.

Professionals

Eveline Leeuwenburg en Clairette van der Weerd zijn beiden preverbaal logopedist en NDT-docent. Ze geven samen veel cursussen op het gebied van eet- en drinkproblematiek. Gezamenlijk schreven zij het boek ‘Hoera, ik eet!’.

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Normale ontwikkeling van eten en drinken
 • Signalen van eet- en drinkproblemen bij baby’s en zeer jonge kinderen
 • Observeren van problemen
 • Onderzoeken van problemen
 • Stappenplan en behandelmogelijkheden
 • Nieuwste richtlijnen en technieken
 • Reflux en eet- en drinkproblemen
 • Sondevoeding en eten en drinken
 • Prematuren en ontwikkeling van zuigen
 • Therapeutisch tandenpoetsen

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën