Startdatum: 11-10-2019
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen r

Aard: cursus
Cursusdata: 11-10-2019.
Docent: Marianne van Velzen
Locatie-plaatsnaam: Utrecht
Studieduur: 1 dag
Studiebelasting-uren: 6 contacturen en een aantal uren zelfstudie.
Lestijden: 09.30 uur tot 16.30 uur.
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW)€ 304,50
Diplomering: ADAP - Register Logopedist 7 punten
Doelgroep: Deze cursus is bedoeld voor paramedici en andere zorgverleners die inzicht willen krijgen in autisme en praktische handvatten wensen voor in hun dagelijkse praktijk.

Cursusinhoud:

Wilt u weten hoe mensen met autisme de wereld ervaren? Dan is deze cursus iets voor u. In het AutismeBelevingsCircuit (ABC) leert u autisme begrijpen door het zelf te ervaren. U voelt, ruikt, proeft, hoort en ziet hoe onze cognitie betekenis geeft aan waarnemingen en hoe dat in zijn werk gaat bij mensen met autisme. Aan de hand van Brainblocks wordt uitgelegd hoe autisme in de hersenen werkt. Zo vergroot u uw begrip voor mensen met een stoornis in het autistisch spectrum en krijgt u inzicht in hoe u daarmee kunt omgaan.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor paramedici en andere zorgverleners die inzicht willen krijgen in autisme en praktische handvatten wensen voor in hun dagelijkse praktijk.

Resultaat

  • U kunt effectiever communiceren met cliënten met autisme.
  • U heeft meer inzicht in autisme.
  • U krijgt een indruk van hoe mensen met autisme de wereld ervaren.

Aanpak

Tijdens deze cursus gaan we door middel van de opdrachten in het AutismeBelevingsCircuit zélf ervaren hoe het is om autisme te hebben. Op interactieve wijze leert Brainblocks ons vervolgens meer over de werking van de hersenen van iemand met en zonder autisme. Door middel van interactieve groepsgesprekken en intervisieopdrachten gaan we dit alles vertalen naar de dagelijkse praktijk.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 16 deelnemers en heeft een studiebelasting van 6 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Marianne van Velzen werkte 10 jaar bij een reisorganisatie voor mensen met een beperking. Ook volgde ze diverse opleidingen en cursussen, o.a. op het gebied van het AutismeBelevingsCircuit, prikkelverwerking en Brainblocks. Daarnaast is zij trainer, coach en mediator.

Programma

In deze interessante cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • AutismeBelevingsCircuit
  • Brainblocks; hoe werkt autisme in de hersenen
  • Informatie- en prikkelverwerking
  • Autisme in de praktijk; individuele behandeling
  • Ouders betrekken bij de behandeling
  • Intervisie

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën