Startdatum: 26-03-2021
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen r

Aard: Cursus
Cursusdata: 26-3-2021 of 8-10-2021
Docent: Marianne van Velzen werkte 10 jaar bij een reisorganisatie voor mensen met een beperking. Ook volgde ze diverse opleidingen en cursussen, onder andere op het gebied van het AutismeBelevingsCircuit, prikkelverwerking en brainblocks. Daarnaast is zij trainer, coach en mediator.
Locatie-plaatsnaam: Utrecht
Studieduur: 1 dag
Studiebelasting-uren: 6 contacturen en een aantal uren zelfstudie.
Lestijden: 09.30 uur tot 16.30 uur.
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW)€ 399,50
Aantal deelnemers: een groep van 12 tot 16 deelnemers
Diplomering: ADAP - Register Logopedist 7 punten Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.
Doelgroep: Deze cursus is bedoeld voor paramedici en andere zorgverleners die inzicht willen krijgen in autisme en praktische handvatten wensen voor in hun dagelijkse praktijk.

Cursusinhoud:

Wil je weten hoe mensen met autisme de wereld ervaren? Dan is deze cursus iets voor jou. In het AutismeBelevingsCircuit (ABC) leer je autisme begrijpen door het zelf te ervaren. Je voelt, ruikt, proeft, hoort en ziet hoe onze cognitie betekenis geeft aan waarnemingen en hoe dat in zijn werk gaat bij mensen met autisme. Aan de hand van brainblocks wordt uitgelegd hoe autisme in de hersenen werkt. Zo vergroot je je begrip voor mensen met een stoornis in het autistisch spectrum en krijg je inzicht in hoe je daarmee kunt omgaan.

Resultaat

  • Je kunt effectiever communiceren met cliënten met autisme
  • Je hebt meer inzicht in autisme
  • Je hebt een indruk van hoe mensen met autisme de wereld ervaren

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor paramedici en andere zorgverleners die inzicht willen krijgen in autisme en praktische handvatten willen voor in hun dagelijkse praktijk.

Aanpak

Tijdens deze cursus gaan we door middel van de opdrachten in het AutismeBelevingsCircuit zélf ervaren hoe het is om autisme te hebben. Op interactieve wijze leert Brainblocks ons vervolgens meer over de werking van de hersenen van iemand met en zonder autisme. Door middel van interactieve groepsgesprekken en intervisieopdrachten vertalen we dit naar de dagelijkse praktijk.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 16 deelnemers en heeft een studiebelasting van 6 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Marianne van Velzen werkte 10 jaar bij een reisorganisatie voor mensen met een beperking. Ook volgde ze diverse opleidingen en cursussen, onder andere op het gebied van het AutismeBelevingsCircuit, prikkelverwerking en brainblocks. Daarnaast is zij trainer, coach en mediator.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • AutismeBelevingsCircuit
  • Brainblocks; hoe werkt autisme in de hersenen
  • Informatie- en prikkelverwerking
  • Autisme in de praktijk; individuele behandeling
  • Ouders betrekken bij de behandeling
  • Intervisie

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Accreditatie
Logopedist ADAP Register Logopedist 7 punten

 

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën