Cursus LHBT Ouderen in de Zorg

/Cursus LHBT Ouderen in de Zorg

Cursus LHBT Ouderen in de Zorg

Startdatum: 26-10-2018
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 26-10-2018 Amsterdam, 8-2-2019 Utrecht, Utrecht oktober 2019
Docent: deze cursus wordt gegeven door Merel Verburgt. Merel was projectmanager van het project Onzichtbare Ouderen van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel van dit project was onder meer om seksuele diversiteit in de ouderenzorg onder de aandacht te brengen. Merel heeft dan ook ruime ervaring in het ontwikkelen en geven van trainingen over dit thema.
Locatie-plaatsnaam: Amsterdam, utrecht
Studieduur: 1 dag
Studiebelasting-uren: 6 contacturen en een aantal uren zelfstudie.
Lestijden: 09.30 uur tot 16.30 uur.
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW)€ 399,50
Diplomering: Accreditatie ADAP - Register Logopedist 7,5 punten
Doelgroep: Deze cursus is bedoeld voor zorgverleners die inzicht willen krijgen in LHBT-ouderen en praktische handvatten wensen voor in hun dagelijkse praktijk.

Cursusinhoud:

Veel homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender (LHBT) ouderen in Nederland houden hun geaardheid voor zich, soms hun leven lang. Dit kan leiden tot eenzaamheid en allerlei lichamelijke (psychosomatische) klachten. Wilt u gezondheidsrisico’s van LHBT-ouderen sneller herkennen? En deze groep cliënten beter kunnen begeleiden? Dan is deze cursus iets voor u. In de cursus leert u de gezondheidsrisico’s van LHBT-ouderen integreren in uw behandeling en wordt u zich bewust van aannames met betrekking tot de seksuele diversiteit bij ouderen. De nieuwe kennis kunt u direct toepassen in uw eigen werkomgeving.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor zorgverleners die inzicht willen krijgen in LHBT-ouderen en praktische handvatten wensen voor in hun dagelijkse praktijk.

Resultaat

  • U kunt de inclusieve benadering toepassen.
  • U kunt kennis van de mogelijke gezondheidsrisico’s van de doelgroep integreren in de behandeling.
  • U bent zich bewust van aannames met betrekking tot de seksuele diversiteit bij ouderen.

Aanpak

Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in de gezondheidsrisico’s van LHBT-ouderen en kunt u hier op anticiperen. U doet tijdens de cursus meer gerichte kennis op door middel van rollenspellen, gegeven casuïstiek, een onderwijsleergesprek en een discussie.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 16 deelnemers en heeft een studiebelasting van 6 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt gegeven door Merel Verburgt. Merel was projectmanager van het project Onzichtbare Ouderen van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel van dit project was onder meer om seksuele diversiteit in de ouderenzorg onder de aandacht te brengen. Merel heeft dan ook ruime ervaring in het ontwikkelen en geven van trainingen over dit thema.

Programma

In deze praktische cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Levensloop van LHBT-ouderen
  • Feiten en cijfers
  • Gezondheidsrisico’s van de doelgroep
  • Inclusieve benadering
  • Seksuele diversiteit
  • De heteronorm

Na 100% aanwezigheid en actieve deelname ontvangt u een bewijs van deelname en worden uw punten bijgeschreven.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën

2018-10-05T13:11:50+00:00