Startdatum: 20-05-2022
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: Utrecht 20-5-2022, 3-6-2022 en 24-6-2022 of Eindhoven 23-9-2022, 7-10-2022 en 4-11-2022.
Docent: Deze cursus wordt gegeven door Jeanine Lemmen. Sinds 1989 is zij werkzaam in de vrije vestiging. Inmiddels werkt zij al ruim 10 jaar op de longrevalidatie van het St. Annaziekenhuis te Geldrop. Daar is Jeanine onder andere verantwoordelijk voor de logopedische zorg rondom patiënten met COPD. Zij werkt nauw samen met alle disciplines die binnen de DBC bij longziekten vallen, zoals longartsen en longverpleegkundigen. Ook heeft Jeanine sinds 1990 haar eigen praktijk, gespecialiseerd in ademproblematiek. Bijvoorbeeld COPD, astma, chronisch hoesten, apneu en hyperventileren (acuut en chronisch). Naast logopedist is zij ook Buteyko-therapeut.
Locatie-plaatsnaam: Eindhoven, Utrecht
Studieduur: 3 dagen
Studiebelasting-uren: totale studiebelasting van 48,5 uur waarvan 30,5 uur zelfstudie en 18 contacturen.
Lestijden: 09:30 - 16:30
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW)€ 1.063,50
Aantal deelnemers: Het minimaal aantal deelnemers aan de cursus is 12, het maximum 14.
Diplomering: ADAP - Register Logopedist 35,5 punt. Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.
Doelgroep: Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die cliënten met COPD of astma (willen) behandelen.

Cursusinhoud:

 • Wilt u cliënten met COPD en astma beter begeleiden? Dan is deze cursus iets voor u. COPD is de verzamelnaam voor een aantal chronische aandoeningen van de luchtwegen. Logopedie is voor deze groep cliënten noodzakelijk om optimaal te leren omgaan met de aanwezige longinhoud. Tijdens de cursus leert u daarom ademhalingstechnieken, adembeheersing en ontspanningstechnieken. Daarnaast wordt u op de hoogte gebracht van de meest recente kennis en ontwikkelingen op het gebied van logopedie bij COPD en astma. Door de praktijkgerichte insteek kunt u het geleerde direct toepassen in uw eigen praktijk. Een aanrader dus.

  Resultaat

  • U kunt uitleggen welke factoren het welzijn van cliënten met COPD en astma verbeteren
  • U geeft cliënten met COPD en astma inzicht in ademhalen en hun adempatroon
  • U biedt oefeningen aan die gericht zijn op de verbetering van adem, stem, slikken en spraak voor cliënten met COPD en astma
  • U leert cliënten met COPD en astma om optimaal te kunnen communiceren

  Doelgroep

  Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die cliënten met COPD of astma (willen) behandelen.

  Aanpak

  De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, filmfragmenten, praktische oefeningen en een heldere uitleg van een docent die ervaring heeft met het behandelen van cliënten met COPD en astma. Na afloop van deze cursus bent u op de hoogte van de meest recente kennis en ontwikkelingen op het gebied van logopedie bij COPD en astma.

  De cursus heeft een totale studiebelasting van 35,5 uur waarvan 17,5 uur zelfstudie en 18 contacturen. Het minimumaantal deelnemers aan de cursus is 12, het maximum 14.

  Professionals

  Deze cursus wordt gegeven door Jeanine Lemmen. Sinds 1989 is zij werkzaam in de vrije vestiging. Inmiddels werkt zij al ruim 10 jaar op de longrevalidatie van het St. Annaziekenhuis te Geldrop. Daar is Jeanine onder andere verantwoordelijk voor de logopedische zorg rondom patiënten met COPD. Zij werkt nauw samen met alle disciplines die binnen de DBC bij longziekten vallen, zoals longartsen en longverpleegkundigen. Ook heeft Jeanine sinds 1990 haar eigen praktijk, gespecialiseerd in ademproblematiek. Bijvoorbeeld COPD, astma, chronisch hoesten, apneu en hyperventileren (acuut en chronisch). Naast logopedist is zij ook Buteyko-therapeut.

  Programma

  In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • COPD
  • Astma
  • Nieuwste inzichten
  • Logopedische behandeling
  • Inzicht in problemen van cliënt en omgeving
  • Gebruik van adem en stem
  • Cliënt inzicht geven in adempatroon
  • Onderzoek
  • Stem-, ademhalings- en articulatieoefeningen
  • Informeren van cliënten en omgeving
  • Multidisciplinair samenwerken

  Certificaat

  Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

  Accreditatie

  ADAP Register Logopedist 35,5 punten

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën