Startdatum: 23-05-2023
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: cursus
Cursusdata: 23-05-2023, 08-06-2023 en 22-06-2023 of 05-09-2023, 19-09-2023 en 10-10-2023 of 02-11-2023, 16-11-2023 en 30-11-2023
Docent: Janet Murris
Locatie-plaatsnaam: Utrecht
Studieduur: 3 dagen
Studiebelasting-uren: 25 uur, waarvan 18 contacturen en 7 uur zelfstudie
Lestijden: 09.30 uur tot 16.30 uur.
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW)€ 1.138,50
Aantal deelnemers: een groep van 12 tot 15 deelnemers
Diplomering: Accreditatie ADAP - Register Logopedist 24,5 punten
Doelgroep: Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor hulpverleners die efficiënt en klantvriendelijk willen communiceren met hun cliënten en hen willen ondersteunen in gedragsverandering.

Cursusinhoud:

Als hulpverlener wil je een bijdrage leveren aan het proces van gedragsverandering bij cliënten. Maar wat is eigenlijk je invloed op dit proces? In deze cursus leer je hier meer over. Motivational interviewing is een directe, persoonsgerichte gespreksstijl die verandering in het gedrag bevordert. Hierbij bouw je als hulpverlener een relatie op met de cliënt die gebaseerd is op gelijkwaardigheid, eigen verantwoordelijkheid en vrijheid van gedragskeuze. Het uitgangspunt is dat de motivatie tot verandering vanuit de cliënt zelf komt en niet van buitenaf wordt opgelegd.

Resultaat

 • Je brengt de vaardigheden in praktijk: open vragen, reflecteren, ondersteunen en samenvatten
 • Je past motiverende gespreksvoering toe in de praktijk
 • Je gaat efficiënt om met een cliënt met weerstand
 • Je herkent verandertaal en kunt dit uitlokken
 • Je maakt de ‘stages of change’ met je cliënt bespreekbaar
 • Je ondersteunt je cliënt in zijn/haar gedragsverandering

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor hulpverleners die efficiënt en klantvriendelijk willen communiceren met hun cliënten en hen willen ondersteunen in gedragsverandering.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. Je krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, praktische oefeningen, filmfragmenten en een heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van motiverende gesprekstechnieken.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 15 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 25 uur, waarvan 18 contacturen en 7 uur zelfstudie.

Professionals

Janet Murris is diëtist en trainer communicatieve vaardigheden, gespecialiseerd in onder andere motivational interviewing, NLP, geweldloos communiceren, oplossingsgericht werken en breinvriendelijk trainen. Janet is aangesloten bij MINTned.

Hetty de Laat was preventiewerker in de verslavingszorg. Daar leerde zij MI kennen. Sinds 2000 heeft ze haar eigen trainingsbureau. aangesloten bij MINTned.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Theorie en visie MI
 • Aanleren van de tools
 • De stages of change
 • Inzicht in het gedragsveranderingsproces
 • Omgaan met weerstand
 • Verandertaal en commitment ontlokken
 • Toepassen van MI in de dagelijkse praktijk

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Accreditatie

ADAP Register Logopedist 24,5 punten

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

Klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën