Startdatum: 24-09-2020
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: cursus
Cursusdata: 24-9-2020, 8-10-2020.
Docent: Janet Murris is diëtist en trainer communicatieve vaardigheden, gespecialiseerd in onder andere motivational interviewing, NLP, geweldloos communiceren, oplossingsgericht werken en breinvriendelijk trainen. Janet is aangesloten bij MINTned. Hetty de Laat was preventiewerker in de verslavingszorg. Daar leerde zij MI kennen. Sinds 2000 heeft ze haar eigen trainingsbureau, aangesloten bij MINTned.
Locatie-plaatsnaam: Utrecht
Studieduur: 2 dagen
Studiebelasting-uren: 18,5 uur, waarvan 12 contacturen en 6,5 uur zelfstudie.
Lestijden: 09.30 uur tot 16.30 uur.
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW)€ 654,-
Diplomering: Accreditatie ADAP - Register Logopedist 18,5 punten
Doelgroep: Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor mensen die een basiscursus motiverende gespreksvoering hebben gevolgd en op hun eigen handelen willen reflecteren. Dit om cliënten efficiënter te ondersteunen in hun gedragsverandering. Om deze cursus te kunnen volgen dient u eerst de cursus Motivational Interviewing te hebben afgerond.

Cursusinhoud:

Wilt u graag uw kennis en vaardigheden in motiverende gespreksvoering verder ontwikkelen? En wilt u meer grip krijgen op het proces van gedragsverandering? Dan is deze cursus iets voor u. U leert onder andere om efficiënter terug te koppelen op het proces van gedragsverandering bij uw cliënt. Hierbij staat de autonomie van de cliënt centraal, maar u vindt daarnaast ruimte voor het geven van advies binnen een gesprek. Dit is de ideale cursus voor iedere hulpverlener met ervaring in motiverende gesprekstechnieken die middelen aangereikt wil krijgen om het eigen handelen te verbeteren.

Resultaat

 • U past de basishouding en de vaardigheden van Motivational Interviewing (MI) toe in de praktijk
 • U reflecteert op uw gesprek met een cliënt
 • U geeft effectieve interventies die de gedragsveranderingen van uw cliënt ondersteunen
 • U past de 4 fases van een gesprek toe in uw gesprekken
 • U herkent de reparatiereflex
 • U maakt een plan om MI te blijven toepassen

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor mensen die een basiscursus motiverende gespreksvoering hebben gevolgd en op hun eigen handelen willen reflecteren. Dit om cliënten efficiënter te ondersteunen in hun gedragsverandering.

Om deze cursus te kunnen volgen dient u eerst de cursus Motivational Interviewing te hebben afgerond.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, praktische oefeningen, filmfragmenten en een heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van motiverende gesprekstechnieken.

De cursus wordt gegeven in kleine groepen en heeft een totale studiebelasting van 18,5 uur, waarvan 12 contacturen en 6,5 uur zelfstudie.

Professionals

Janet Murris is diëtist en trainer communicatieve vaardigheden, gespecialiseerd in onder andere motivational interviewing, NLP, geweldloos communiceren, oplossingsgericht werken en breinvriendelijk trainen. Janet is aangesloten bij MINTned.

Hetty de Laat was preventiewerker in de verslavingszorg. Daar leerde zij MI kennen. Sinds 2000 heeft ze haar eigen trainingsbureau, aangesloten bij MINTned.

Voorkennis:

Om deze cursus te kunnen volgen moet u eerst onderstaande cursus afgerond hebben.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Korte herhaling basis motiverende gespreksvoering
 • Kennis van de tools voor Motivational Interviewing vergroten
 • Efficiënter toepassen van de tools
 • Eigen gesprekken beoordelen
 • Omgaan met weerstand en op weg naar verandering
 • De 4 fases in een gesprek
 • Commitment

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.
Accreditatie ADAP – Register Logopedist 18,5 punten

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën