Startdatum: 08-11-2019
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: cursus
Cursusdata: Amsterdam 8-11-2019, 29-11-2019.
Docent: Dr. K. Jansonius-Schultheiss is klinisch psycholinguïst en logopedist. Zij is initiatiefnemer en ontwikkelaar van de RTNA. Dr. M.J. Borgers is klinisch psycholinguïst, taaladviseur en taalcoach. Daarnaast is zij medeontwikkelaar van de taaltest RTNA. Dr. A.R. Scheper, is klinisch psycholinguïst en logopedist voor het Spraak & Taal Ambulatorium Koninklijke Kentalis en is gastonderzoeker Radboud Universiteit Nijmegen.
Locatie-plaatsnaam: Amsterdam
Studieduur: 2 dagen
Studiebelasting-uren: 41 uur, waarvan 12 contacturen en 29 uur zelfstudie.
Lestijden: 09.30 uur tot 16.30 uur.
Kosten: otaal: € 708,- Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.
Diplomering: Accreditatie ADAP - Register Logopedist 41 punten
Doelgroep: Deze boeiende cursus is speciaal bedoeld voor logopedisten en klinisch linguïsten die werken met kinderen van 4 tot 10 jaar met taalstoornissen.

Cursusinhoud:

Wilt u meer weten over het diagnosticeren en behandelen van stoornissen in het vertellen bij kinderen? Dan is deze cursus iets voor u. In de cursus leert u meer over de ontwikkeling van vertelvaardigheid en de toepassing van de Busverhaal Test (BVT) van de Renfrew Taalschalen Nederlandse Aanpassing (RTNA). U leert deze test af te nemen en de score te vergelijken met de normtabellen. Aan de hand van de score stelt u een therapieplan op voor uw cliënt. Zo bent u na afloop van deze cursus specialist op het gebied van vertelvaardigheid bij kinderen.

Doelgroep

Deze boeiende cursus is speciaal bedoeld voor logopedisten en klinisch linguïsten die werken met kinderen van 4 tot 10 jaar met taalstoornissen.

Resultaat

  • U kent de ontwikkeling van vertelvaardigheid bij kinderen.
  • U neemt de Busverhaal Test (BVT) af en bent in staat de resultaten hiervan te analyseren.
  • U geeft een diagnose op basis van de Busverhaal Test (BVT).
  • U stelt een effectief therapieplan op om stoornissen in het vertellen te behandelen.

Aanpak

De combinatie van interactieve, inspirerende bijeenkomsten met authentiek filmmateriaal en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. Van de cursist wordt een actieve houding verwacht. De cursus wordt verlevendigd door praktische oefeningen, analyses en coöperatieve werkvormen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 10 tot 12 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 41 uur, waarvan 12 contacturen en 29 uur zelfstudie.

Professionals

Dr. K. Jansonius-Schultheiss is klinisch psycholinguïst en logopedist. Zij is initiatiefnemer en ontwikkelaar van de RTNA.

Dr. M.J. Borgers is klinisch psycholinguïst, taaladviseur en taalcoach. Daarnaast is zij medeontwikkelaar van de taaltest RTNA.

Dr. A.R. Scheper, is klinisch psycholinguïst en logopedist voor het Spraak & Taal Ambulatorium Koninklijke Kentalis en is gastonderzoeker Radboud Universiteit Nijmegen.

Programma

In deze praktijkgerichte cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Theoretisch model psycholinguïstiek
  • Ontwikkeling van vertelvaardigheid
  • Afname, transcriptie en analyse van de RTNA Busverhaal Test
  • Diagnosticeren op basis van de uitkomsten van de BVT
  • Filmopnamen van TOS-kinderen
  • Opstellen therapieplan en feedback daarop

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën