Startdatum: 10-09-2020
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: Utrecht 10-9-2020, 24-9-2020, 8-10-2020.
Locatie-plaatsnaam: Amsterdam of Utrecht.
Studieduur: 3 dagen
Studiebelasting-uren: Totale studiebelasting van 53 uur, waarvan 18 contacturen en 35 uur zelfstudie.
Lestijden: van 09.30 uur tot 16.30 uur.
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW)€ 1.063,50
Diplomering: ADAP - Register Logopedist 53 pt. Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.
Doelgroep: Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die spel (willen gaan) inzetten in hun logopedische behandeling.

Cursusinhoud:

Spel wordt regelmatig ingezet in de logopedische behandeling om spraaktaal te ontlokken, feedback te geven en een nieuwe taal aan te bieden. Sociale situaties kunnen zo bijvoorbeeld heel goed worden geoefend in een veilige omgeving. Ook kan het observeren van interactief spelgedrag helpen om het zicht op de ontwikkeling van een kind te verbeteren. Bent u als logopedist geïnteresseerd in het inzetten van spel in uw behandelingen, bijvoorbeeld door handpoppen te gebruiken of spelsituaties aan te gaan? Wilt u zich op dit gebied laten inspireren en bijscholen? Dan is deze actuele cursus een uitstekende keuze.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die spel (willen gaan) inzetten in hun logopedische behandeling.

Resultaat

 • U beschrijft wat de theoretische achtergronden zijn van speltherapie en hoe de ontwikkeling van spel en taal elkaar beïnvloeden.
 • U beargumenteert hoe u spel gebruikt als onderdeel van de logopedische behandeling.
 • U kiest geschikte manieren waarop u spel (rollenspelen, simulatie en poppenspel) effectief kunt inzetten bij uw therapie.
 • U past spel toe in indirecte therapie.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van spel en logopedie. De interactieve werkvormen die gebruikt worden in de lessen, zoals discussies voeren, een taalsample maken en vele praktische oefeningen, maken deze cursus uniek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 53 uur, waarvan 18 contacturen en 35 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met spel als onderdeel van logopedie. Zij blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Daarnaast vervullen onze professionals een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is speltherapie?
 • Wat doet een gediplomeerd speltherapeut?
 • Wanneer/hoe spel gebruiken als onderdeel van logopedische behandeling
 • Taalstimulering, pragmatiek
 • Rollenspelen, simulatie en ­poppenspel
 • Therapeutische vaardigheden spelsituaties
 • Overleg met speltherapeut
 • Nieuwste inzichten
 • Spel inzetten indirecte therapie: uitleg aan ouders

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

 

 

 

Categorieën