Startdatum: 09-09-2024
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 09-09-2024, 23-09-2024 en 07-10-2024
Locatie-plaatsnaam: Utrecht
Studieduur: 3 dagen
Studiebelasting-uren: totale studiebelasting van 53 uur, waarvan 18 contacturen en 35 uur zelfstudie
Lestijden: van 09.30 uur tot 16.30 uur.
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.108,50
Aantal deelnemers: een groep van 8 tot 16 deelnemers
Diplomering: Logopedist ADAP Register Logopedist 32 punten
Doelgroep: Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die spel (willen gaan) inzetten in hun logopedische behandeling.

Cursusinhoud:

Spel wordt regelmatig ingezet in de logopedische behandeling om spraaktaal te ontlokken, feedback te geven en een nieuwe taal aan te bieden. Sociale situaties kunnen zo bijvoorbeeld heel goed worden geoefend in een veilige omgeving. Ook kan het observeren van interactief spelgedrag helpen om het zicht op de ontwikkeling van een kind te verbeteren. Ben je als logopedist geïnteresseerd in het inzetten van spel in je behandelingen, bijvoorbeeld door handpoppen te gebruiken of spelsituaties aan te gaan? Wil je je op dit gebied laten inspireren en bijscholen? Dan is deze actuele cursus een uitstekende keuze.

Resultaat

 • Je kunt beschrijven wat de theoretische achtergronden zijn van speltherapie en hoe de ontwikkeling van spel en taal elkaar beïnvloeden
 • Je kunt beargumenteren hoe je spel gebruikt als onderdeel van de logopedische behandeling
 • Je kiest geschikte manieren waarop je spel (rollenspelen, simulatie en poppenspel) effectief kunt inzetten bij je therapie
 • Je kunt spel toepassen in indirecte therapie

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die spel (willen gaan) inzetten in hun logopedische behandeling.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. Je krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van spel en logopedie. De interactieve werkvormen die gebruikt worden in de lessen, zoals discussies voeren, een taalsample maken en vele praktische oefeningen, maken deze cursus uniek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 53 uur, waarvan 18 contacturen en 35 uur zelfstudie.

Professionals

In elke cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn en ruime ervaring hebben met spel als onderdeel van logopedie. Zij blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Daarnaast vervullen onze professionals een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij je van tips, interessante oefeningen en links.

Virtual classroom en klassikaal

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan kun je je opleiding gedeeltelijk via virtual classroom volgen. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie Opleidingsvarianten.

Accreditatie

ADAP Register Logopedist in aanvraag

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is speltherapie?
 • Wat doet een gediplomeerd speltherapeut?
 • Wanneer/hoe spel gebruiken als onderdeel van logopedische behandeling
 • Taalstimulering, pragmatiek
 • Rollenspelen, simulatie en ­poppenspel
 • Therapeutische vaardigheden spelsituaties
 • Overleg met speltherapeut
 • Nieuwste inzichten
 • Spel inzetten indirecte therapie: uitleg aan ouders

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

 

 

 

Categorieën