Startdatum: 04-11-2020
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: Arnhem 4-11-2020, 25-11-2020.
Docent: Marian Waanders heeft als logopediste en trainer zeer ruime ervaring met mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving. Zij is tevens auteur van het boek Mijn neus als gids, een frisse kijk op het gebruik van geur in zorg en onderwijs.
Locatie-plaatsnaam: Arnhem
Studieduur: 2 dagen
Studiebelasting-uren: 12 contacturen en 9 uur zelfstudie.
Lestijden: 09.30 uur tot 16.30 uur.
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW)€ 654,-
Aantal deelnemers: en groep van 12 tot 16 deelnemers
Diplomering: Accreditatie ADAP - Register Logopedist 17 punten
Doelgroep: De praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die werken met mensen met een verstandelijke beperking.

Cursusinhoud:

Wilt u uw cliënten met een verstandelijke beperking handvatten geven om zich beter te kunnen uiten? Wilt u uw communicatiemogelijkheden verder uitbreiden, zodat ook u beter begrepen wordt? Dan is dit de cursus voor u. Tijdens deze cursus krijgt u inzicht in de mogelijkheden en toepassingen die Totale en Ondersteunde Communicatie (TOC) biedt bij cliënten met verstandelijke beperkingen. Bij TOC worden naast spraak ook allerlei niet-gesproken vormen van communicatie gebruikt om een boodschap over te brengen. Door de opzet van de cursus is alles wat u leert en oefent direct toepasbaar in de praktijk. Dat maakt deze cursus zo boeiend en waardevol voor u als logopedist.

Doelgroep

De praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die werken met mensen met een verstandelijke beperking.

Resultaat

  • U weet wat TOC is en hoe u dit kunt gebruiken in de praktijk.
  • U kunt zelf een communicatieprofiel maken.
  • U formuleert logopedische uitgangspunten voor de behandeling en begeleiding van cliënten.
  • U bent op de hoogte van ondersteunende communicatiemiddelen en kunt deze inzetten in uw behandelingen.

Aanpak

Het doel van deze cursus is dat u nieuwe kennis en vaardigheden verwerft op het gebied van Totale en Ondersteunde Communicatie bij cliënten met een verstandelijke beperking. Hierbij is een van uw eigen cliënten de rode draad in de cursus.

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt via ondersteunende literatuur, filmfragmenten en analyses. Daarnaast wordt er tijdens de cursus gebruikgemaakt van interactieve werkvormen zoals rollenspelen en discussies. De heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring met de behandeling van cliënten met een verstandelijke beperking maakt deze cursus uniek. Door de eigen inbreng van casuïstiek koppelt u de theorie direct aan de praktijk.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 16 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Marian Waanders heeft als logopediste en trainer zeer ruime ervaring met mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving. Zij is tevens auteur van het boek Mijn neus als gids, een frisse kijk op het gebruik van geur in zorg en onderwijs.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • TOC en de visie daarop
  • Theorie communicatieprofiel en -plan van Oskam en Scheres
  • Theorie ervaringsordening van Timmers-Huigens
  • Maken communicatieprofiel en -plan voor eigen cliënt
  • Communicatievormen en -hulpmiddelen

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën