Startdatum: 13-09-2024
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 13-09-2024, 27-09-2024 en 11-10-2024
Locatie-plaatsnaam: Amsterdam
Studieduur: 3 dagen
Studiebelasting-uren: 24,5 uur, waarvan 18 contacturen en 6,5 uur zelfstudie.
Lestijden: 09.30 uur tot 16.30 uur.
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.138,50
Aantal deelnemers: Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 16.
Diplomering: Accreditatie ADAP Register Logopedist 24,5 punten
Doelgroep: Deze praktijkgerichte cursus is bedoeld voor professionals in de zorg die de mindfulness principes willen leren toepassen in de eigen praktijk.

Cursusinhoud:

Heb je veel cliënten die last hebben van stress en gepieker? Of die omgaan met pijn en/of ziekte lastig vinden? Oefeningen uit mindfulness helpen je cliënt om meer rust en een groter lichaamsbewustzijn te ervaren. Hierdoor worden gezondheidsklachten beter hanteerbaar. Mindfulness is een mentale staat, waarin je cliënt helder aanvoelt wanneer het lichaam op het punt staat om automatisch (negatief) op een prikkel te reageren. Tijdens deze cursus leer je hoe je een cliënt helpt deze prikkel-reactiecombinatie vroegtijdig op te merken om zin- en betekenisvol te antwoorden op stressvolle situaties of pijn.

Resultaat

 • Je reflecteert op de mate waarin je zelf een mindful houding aanneemt
 • Je kent de effecten van mindfulness op het welzijn van mensen
 • Je integreert technieken uit mindfulness in de behandeling van cliënten
 • Je past technieken uit mindfulness toe om cliënten te helpen meer welzijn te ervaren
 • Je integreert technieken uit mindfulness in de communicatie met cliënten

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is bedoeld voor professionals in de zorg die de mindfulness principes willen leren toepassen in de eigen praktijk.

Aanpak

Na afloop van deze cursus kun je je cliënt een aantal mindfulness principes bijbrengen ten behoeve van bijvoorbeeld pijn, stress of ziektebeleving. Tijdens de interactieve bijeenkomsten, met didactische werkvormen zoals discussies en veel praktische oefeningen, krijg je inzichten aangereikt vanuit een brede visie op gezondheidszorg voor mensen met stress en/of een chronische ziekte. De docent maakt tijdens deze cursus gebruik van theoretische inleidingen, casuïstiek en een practicum. Daarnaast is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met je medecursisten. Deze cursus onderscheidt zich van andere door het tweeledige effect bij zorgverlener en cliënt.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 51,5 uur, waarvan 18 contacturen en 33,5 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 16.

Professionals

In elke cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn en ruime ervaring hebben met mindfulness. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij je van tips, interessante oefeningen en links.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Accreditatie

Logopedist ADAP Register Logopedist 51 punten

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat wordt bedoeld met uw auto­matische piloot
 • Waarnemen en basishouding
 • Grenzen en mogelijkheden
 • Hier en nu aanwezig zijn
 • Stress en stressreacties
 • Stressbewust beantwoorden
 • Pijneducatie
 • Communicatie en contact in aandacht
 • Oefenbijeenkomst: mindful ­bewegen en ­mindfulness meditatie
 • Zelfzorg: hoe kan ik zo goed ­mogelijk voor mezelf zorgen
 • Implementatie van mindfulness

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

Klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën