Startdatum: 23-05-2024
Instelling: Einders Educatie

Aard: 1 daagse studiedag
Cursusdata: 23-05-2024
Docent: Adi Kessels-de Beer, vrijgevestigd logopedist, trainer, coach en als senior-docent verbonden aan de opleiding logopedie van Hogeschool Zuyd.
Locatie-plaatsnaam: Eindhoven
Locatie-adres: WestCord Hotel Eindhoven (voorheen Inntel Hotel Art Eindhoven)
Studieduur: 1 dag
Lestijden: 09.00 - 17:00 uur
Kosten: € 280,00 (inclusief koffie/thee, lunch, cursusmaterialen)
Aantal deelnemers: 10 - 18 deelnemers.
Diplomering: De cursus werd door StADAP voor logopedisten geaccrediteerd voor 9 punten
Doelgroep: De studiedag is zowel geschikt voor logopedisten die werkzaam zijn in de vrije vestiging als voor logopedisten die werkzaam zijn binnen een klinische, multidisciplinaire setting.

Cursusinhoud:

Opfrissen kennis betreffende anatomie, fysiologie (m.b.t. lichaamshouding, adem en stem). Kennisnemen van de kenmerken van de oudere stem en van het optreden van mogelijke comorbiditeit. Ook de effecten van medicatie op de stem worden daarbij besproken.

Vorm
1-Daagse studiedag. Theoretische onderbouwing en praktische oefeningen worden frequent afgewisseld.

Doelgroep
De studiedag is zowel geschikt voor logopedisten die werkzaam zijn in de vrije vestiging als voor logopedisten die werkzaam zijn binnen een klinische, multidisciplinaire setting.

Doel van de cursus
Doel van de cursus is naast het opfrissen van de kennis betreffende anatomie, fysiologie (m.b.t. lichaamshouding, adem en stem), kennisnemen van de kenmerken van de oudere stem en van het optreden van mogelijke comorbiditeit, zoals Parkinson, MS, stembandparese, gehoorproblematiek. Ook de effecten van medicatie op de stem worden daarbij besproken.

Theoretisch en praktisch komen onderzoek en het stellen van de diagnoses aan bod: wat gebruik je volgens de Richtlijn Stem en wat is praktisch gezien verder nodig om te kunnen komen tot de diagnose en informatie voor het opstellen van een behandelplan.

Theoretisch en praktisch passeren de verschillende behandelingsmogelijkheden de revue; waarbij ook de ondersteunende middelen zoals het gebruik van app’s, het gebruik van lax vox, Dr.Vox enz vermeld worden. Inbreng van casuïstiek doet een en ander inzichtelijker maken. Praktische oefeningen en theorie zullen elkaar afwisselen.

Accreditatie
De cursus werd door StADAP voor logopedisten geaccrediteerd voor 9 punten.

Docenten

  • Adi Kessels-de Beer
    Werkzaam als vrijgevestigd logopedist, trainer, coach en als gastdocent verbonden aan de opleiding logopedie van Zuyd Hogeschool.

Meer informatie en inschrijven:
Einders Educatie
Steenweg 2a
6019 AX Wessem
Tel +31 (0)6 42765945
Leontine Pascal
l.pascal@einders.nl
www.einders.nl

DIRECT INSCHRIJVEN

 

Categorieën