Startdatum: 16-11-2021
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 16-11-2021 en 10-12-2021
Docent: De cursus wordt gegeven door Lieke Hoppenbrouwers. Zij is mede-ontwikkelaar van Afasietherapie.nl van Logoclicks, neurologopedist en stemtherapeut in de eerste en tweede lijn. Lieke werkt op de stroke-unit van het GZA Antwerpen en heeft een eigen praktijk waarin ze personen met afasie behandelt. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met dr. Lizet van Ewijk voor het NBT-deel.
Locatie-plaatsnaam: Rotterdam
Studieduur: 2 dagen
Studiebelasting-uren: 28 uur, waarvan 12 contacturen en 16 uur zelfstudie. Hierin is de vooraf te volgen online module niet meegenomen.
Lestijden: 09.30 - 16.30 uur
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW) € 679,-
Aantal deelnemers: 8 tot 16 deelnemers
Diplomering: Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.
Doelgroep: De cursus is voor logopedisten en afasietherapeuten (eerste en tweede lijn) die willen leren om met de NBT de diagnose van woordvindingsstoornissen te stellen en die de behandeling willen ondersteunen met digitaal therapiemateriaal waarmee de cliënt ook op afstand zelfstandig kan oefenen.

Cursusinhoud:

In deze cursus leer je de Nederlandse Benoem Test (NBT) toepassen en ontwikkel je de vaardigheden om verantwoord gebruik te maken van Afasietherapie.nl voor de behandeling van personen met afasie. Met de NBT signaleer je de aanwezigheid van woordvindingsstoornissen, stel je de diagnose en evalueer je de gegeven therapie. Vervolgens gebruik je Afasietherapie.nl voor een online behandeling van de cliënt. Via dit online platform kun je eenvoudig gevarieerde oefeningen op maat samenstellen en aanbieden. De cliënt werkt via een digitale app met onder andere spraak- en schriftherkenning.

Resultaat

  • Je kunt met de NBT woordvindingsproblemen bij volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel meten, de diagnose stellen en de evolutie van therapie meten
  • Je kunt vanuit de resultaten van de NBT en de diagnose een individueel behandelplan opstellen
  • Je kunt via Afasietherapie.nl individuele oefeningen samenstellen voor stoornisgerichte therapie en de resultaten beoordelen

Doelgroep

De cursus is voor logopedisten en afasietherapeuten (eerste en tweede lijn) die willen leren om met de NBT de diagnose van woordvindingsstoornissen te stellen en die de behandeling willen ondersteunen met digitaal therapiemateriaal waarmee de cliënt ook op afstand zelfstandig kan oefenen. Voor je start met deze cursus dien je de online module Afasie succesvol af te ronden. Je kunt hiervoor vrijstelling krijgen als je kunt aantonen geregistreerd te zijn in het NVLF-register Afasie (voor Nederlandse logopedisten) of als je de Post Bacheloropleiding Neurologische Spraak- en Taalstoornissen volledig hebt afgerond (voor Vlaamse logopedisten).

Aanpak

In deze cursus wordt vanuit de diagnose met de nieuwe NBT de link naar de behandeling van afasie gelegd. Het online therapieprogramma Afasietherapie.nl van Logoclicks wordt praktisch uitgelegd en toegepast. Aan het einde van de eerste lesdag kun je de NBT gebruiken en oefen je zelf met het gebruik van Afasietherapie.nl. De tweede lesdag staat in het teken van de praktische toepassing van online afasietherapie.

Tijdens de cursus staat je eigen beroepspraktijk centraal en kun je kennis en ervaringen uitwisselen met je medecursisten. Je doet kennis op met behulp van college, praktische oefeningen, discussies en de uitwerking van een case. De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 28 uur, waarvan 12 contacturen en 16 uur zelfstudie. Hierin is de vooraf te volgen online module niet meegenomen.

Professionals

De cursus wordt gegeven door Lieke Hoppenbrouwers. Zij is mede-ontwikkelaar van Afasietherapie.nl van Logoclicks, neurologopedist en stemtherapeut in de eerste en tweede lijn. Lieke werkt op de stroke-unit van het GZA Antwerpen en heeft een eigen praktijk waarin ze personen met afasie behandelt. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met dr. Lizet van Ewijk voor het NBT-deel.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Afname, scoring en interpretatie van de Nederlandse Benoem Test
  • Cognitief-linguïstische therapie voor woordvinding
  • Taalverwerkingsmodel Ellis & Young
  • Effectiviteit van de behandeling van mensen met afasie
  • Online behandeling van woordvindingsproblemen bij afasie met behulp van Afasietherapie.nl van Logoclicks
  • Interpretatie van resultaten van Afasietherapie.nl van Logoclicks”

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation. 

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën