Startdatum: 01-11-2024
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 01-11-2024, 08-11-2024 en 22-11-2024
Docent: Fatima Haring
Locatie-plaatsnaam: Utrecht
Studieduur: 3 dagen
Studiebelasting-uren: 18 contacturen en ongeveer 20 uur zelfstudie
Lestijden: 09:30 - 16:30
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.113,50
Aantal deelnemers: minimaal 12 en maximaal 18 deelnemers
Diplomering: Accreditatie Logopedist ADAP Register Logopedist 36 punten
Doelgroep: Deze cursus is ontwikkeld voor logopedisten die (willen gaan) werken met volwassenen met dysartrie. Dit zijn logopedisten uit zowel vrije vestigingen als instellingen.

Cursusinhoud:

Dysartrie komt regelmatig voor in de logopedische praktijk. Door de vergrijzing en betere medische behandeling van neurologische aandoeningen zal dysartrie naar verwachting steeds vaker voorkomen. Om op dit gebied goed beslagen ten ijs te komen is deze praktijkgerichte cursus onmisbaar. Na deze cursus pas je verschillende soorten onderzoek succesvol toe, kun je een differentiaal diagnose stellen en weet je welke behandelmogelijkheden er zijn voor dysartrie bij volwassenen.

Resultaat

 • Je hebt kennis van neurologie en theorie die van belang is voor onderzoek en de behandeling van dysartrie bij volwassenen
 • Je weet hoe je de differentiaaldiagnose dysartrie kunt stellen
 • Je weet welke onderzoeken je kunt gebruiken, hoe je deze afneemt en hoe je deze interpreteert
 • Je weet welke behandelmogelijkheden er zijn, rekening houdend met het cognitieve niveau en de transfer naar de spontane spraak
 • Je bent op de hoogte van de nieuwste communicatiehulpmiddelen en weet hoe deze aangevraagd kunnen worden

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor logopedisten die (willen gaan) werken met volwassenen met dysartrie. Dit zijn logopedisten uit zowel vrije vestigingen als instellingen.

Aanpak

De cursus biedt mogelijkheden om je eigen vaardigheden en inzicht te vergroten op het gebied van dysartrie, onderzoek en behandeling. Om dit te behalen maakt de docent gebruik van theoretische inleidingen, casuïstiek en interactieve werkvormen, zoals rollenspelen. Door deze mix van theorie en oefeningen leer je snel en kun je de nieuwe vaardigheden toepassen in de praktijk.

De cursus bestaat uit 18 contacturen en ongeveer 20 uur zelfstudie. De cursus wordt gegeven in groepen van minimaal 12 en maximaal 18 deelnemers.

Professionals

De cursus wordt verzorgd door Fatima Haring. Fatima werkt sinds 1995 als logopedist met mensen met neurologische spraak-, taal- en slikstoornissen. De eerste 14 jaar was zij werkzaam in een verpleeghuis, de laatste jaren werkt zij op de revalidatieafdeling van Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Naast logopedist is zij singer/songwriter.

In deze cursus krijg je ook les van twee gastdocenten: Aline Bouwes (neuroloog, niet-praktiserend) en Niels Bakker (adviseur rdgKompagne).

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Neurologie
 • Theorie dysartrie
 • Onderzoek
 • Behandeling
 • Casuïstiek
 • Communicatiehulpmiddelen

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Accreditatie

Logopedist ADAP Register Logopedist 36 punten.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën