Startdatum: 04-02-2022
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 4-2-2022,
Locatie-plaatsnaam: Virtual Classroom en Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam en Zwolle
Studieduur: 2 dagen
Studiebelasting-uren: 12 contacturen en 9 uur zelfstudie en wordt afgesloten met een opdracht
Lestijden: 09.30 - 17.00 uur
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.289,-
Aantal deelnemers: 8 tot 14 deelnemers
Diplomering: Geaccrediteerd bij ADAP Register Logopedist 30,5 punten. De cursus wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Als je de module afsluit met een voldoende, dan ontvang je het diploma ‘Evidence Based Practice (EBP)'.
Doelgroep: Logopedisten

Cursusinhoud:

Evidence Based Practice (EBP) is dé standaard in (para)medisch en verpleegkundig handelen. Is Evidence Based Practice (EBP) echter geen onderdeel geweest van je opleiding? En wordt deze kennis nu wel van je verwacht? Of ben je benieuwd wat dit nu precies inhoudt? In deze cursus leer je volgens het PICO-acroniem je klinische onzekerheid vertalen naar een ‘beantwoordbare vraag’. Ook kijk je naar hoe klinische vragen evidence-based beantwoord kunnen worden.

Resultaat

  • Je hebt inzicht in de 5 stappen van EBP en kunt deze toepassen in de praktijk
  • Je kunt een klinisch probleem vertalen in een beantwoordbare vraag (PICO-acroniem)
  • Je kunt zoeken naar evidence in gangbare biomedische databases
  • Je bent in staat een critical appraisal of a topic (CAT) op te stellen
  • Je kunt de evidence samenvoegen en de praktische toepasbaarheid inzichtelijk maken

Doelgroep

Deze praktijkgerichte training is speciaal ontwikkeld voor (para)medische professionals en wordt verzorgd op HBO-niveau.

Aanpak

Deze training onderscheidt zich door de praktijkgerichte focus. Alles wat je leert, kun je direct toepassen in de dagelijkse praktijk. Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Daarnaast vind je alles wat je nodig hebt voor deze training in onze moderne online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.

Deze training wordt gegeven in een groep van 8 tot 14 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en 9 uur zelfstudie en wordt afgesloten met een opdracht.

Professionals

In elke training is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn.

Onze professionals hebben ruime ervaring met evidence-based practice (EBP). Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij je van tips, interessante oefeningen en links.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Accreditatie

ADAP Register Logopedist 30,5 punten

Diploma

De cursus wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Als je de module afsluit met een voldoende, dan ontvang je het diploma ‘Evidence Based Practice (EBP)’.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Formuleren van een PICO
  • Toepassen van EBP in de praktijk
  • Zoeken naar evidence in wetenschappelijke databases
  • Evidence beoordelen op kwaliteit en praktische toepasbaarheid

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation. 

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën