Startdatum: 07-11-2023
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 07-11-2023, 21-11-2023 en 05-12-2023
Docent: Marianne Mosselman
Locatie-plaatsnaam: Utrecht
Studieduur: 3 dagen
Studiebelasting-uren: totale studiebelasting van 31 uur, waarvan 18 contacturen en 13 uur zelfstudie
Lestijden: 09.30 uur tot 16.30 uur.
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW)€ 1.113,50
Aantal deelnemers: De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemer
Diplomering: Accreditatie ADAP - Register Logopedist 47 punten. Certificaat Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.
Doelgroep: Deze interessante cursus is zeer geschikt voor paramedici die cliënten willen helpen hun zelfmanagement te optimaliseren.

Cursusinhoud:

Begeleid je regelmatig cliënten en wil je hen zelf de regie laten voeren over hun behandeling en leven? Maar weet je niet hoe? Dan is deze cursus bijzonder nuttig voor jou. Tijdens de cursus leer je welke plek zelfmanagement kan innemen in een behandeling en in het leven van cliënten en wat dit betekent voor je rol als behandelaar. Daarnaast leer je hoe je cliënten die beperkt in staat zijn tot zelfmanagement, kunt motiveren, begeleiden en ondersteunen. De praktijkgerichte insteek van deze cursus zorgt ervoor dat je de ontwikkelde vaardigheden direct kunt inzetten.

Resultaat

 • Je kent het verschil tussen een rol als enkel behandelaar en een rol als behandelaar en facilitator van zelfmanagement
 • Je past in de behandeling van cliënten verschillende coachingstechnieken en -vaardigheden toe op het gebied van zelfmanagement
 • Je begeleidt je cliënt bij hulpvragen en het stellen van doelen op participatieniveau
 • Je adviseert je collega’s over de manier waarop zelfmanagement van cliënten ondersteund kan worden

Doelgroep

Deze interessante cursus is zeer geschikt voor paramedici die bij cliënten het zelfmanagement willen optimaliseren.

Aanpak

Na deze cursus kun je de rol van zelfmanagement door cliënten invulling geven en optimaliseren. Cliënten zijn met passende begeleiding beter in staat de regie te nemen over hun behandeling en hun leven. Hierdoor nemen ze meer verantwoordelijkheid in het eigen proces. Om dit te bereiken moet er nagedacht worden over zorgpaden, intensiteit en de invulling van de behandeling. Dit kan therapie zijn of een samenwerking met mensen uit de nabije omgeving van de cliënt, zoals hulpverleners in de thuissituatie en/of mantelzorg. Ook specifieke middelen en technieken kunnen zelfmanagement vergroten en ondersteunen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 31 uur, waarvan 18 contacturen en 13 uur zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt onder andere verzorgd door Marianne Mosselman. Marianne is trainer, coach en (kinder)fysiotherapeut. Daarnaast is zij docent bij Pro Education en Hogeschool Breda AvansPlus.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Zelfmanagement
 • Ziekteperceptie
 • Meetinstrumenten
 • Gezamenlijke besluitvorming
 • Methodisch handelen
 • Afbakening van de bijdrage van de therapeut
 • Coachingstechnieken en vaardigheden
 • Gedragsverandering en motiverende gespreksvoering
 • Zelfmanagement in de organisatie
 • Mantelzorg
 • Gezondheidsvaardigheden
 • E Health

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Accreditatie

Logopedist ADAP Register Logopedist 47 punten

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

Klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën