Cursus Coaching van Zelfmanagement in de Revalidatie

/Cursus Coaching van Zelfmanagement in de Revalidatie

Cursus Coaching van Zelfmanagement in de Revalidatie

Startdatum: 29-10-2018
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 29-10-2018, 12-11-2018, 26-11-2018
Docent: Deze cursus wordt onder andere verzorgd door Marianne Mosselman. Marianne is trainer, coach en (kinder)fysiotherapeut. Daarnaast is zij docent bij Pro Education en Hogeschool Breda AvansPlus.
Locatie-plaatsnaam: Amsterdam
Locatie-adres: Volgt later per mail
Studieduur: 3 dagen
Studiebelasting-uren: totale studiebelasting van 31 uur, waarvan 18 contacturen en 13 uur zelfstudie.
Lestijden: 09.30 uur tot 16.30 uur.
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW)€ 1.033,50
Diplomering: Accreditatie ADAP - Register Logopedist 30 punten. Certificaat Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.
Doelgroep: Deze interessante cursus is zeer geschikt voor paramedici die cliënten willen helpen hun zelfmanagement te optimaliseren.

Cursusinhoud:

Begeleidt u regelmatig cliënten en wilt u hen zelf de regie laten voeren over hun gezondheid en revalidatie? Maar weet u niet hoe? Dan is deze cursus bijzonder nuttig voor u. Tijdens de cursus leert u welke plek zelfmanagement inneemt in de zorg en het revalidatieproces en wat dit betekent voor uw rol als behandelaar. Daarnaast leert u hoe u cliënten die beperkt in staat zijn tot zelfmanagement, kunt motiveren, begeleiden en ondersteunen. De praktijkgerichte insteek van deze cursus zorgt ervoor dat u uw ontwikkelde vaardigheden direct kunt inzetten.

Resultaat

 • U formuleert samen met de cliënt hulpvragen en doelstellingen binnen de ICF-systematiek op participatieniveau
 • U kent het verschil tussen een rol als enkel behandelaar en een rol als behandelaar en coach
 • U past in de behandeling van cliënten verschillende coachingstechnieken en -vaardigheden toe op het gebied van zelfmanagement in de ketenzorg van de revalidatie
 • U adviseert uw collega’s over de manier waarop zelfmanagement van cliënten ondersteund kan worden

Doelgroep

Deze interessante cursus is zeer geschikt voor paramedici die cliënten willen helpen hun zelfmanagement te optimaliseren.

Aanpak

Na het volgen van deze cursus bent u in staat om de rol van zelfmanagement door cliënten in de revalidatiezorg beter te positioneren en te optimaliseren. Cliënten zijn met de passende begeleiding beter in staat de regie over hun eigen revalidatieproces en gezondheid te voeren. Ook kunnen ze meer verantwoordelijkheid in het eigen proces nemen. Om dit te bereiken zal nagedacht moeten worden over de zorgpaden, intensiteit en manier van invulling van de therapie. Dit kan (preventieve) groepstherapie zijn, maar ook een samenwerking met mensen uit de nabije omgeving van de cliënt en/of met hulpverleners in de thuissituatie of de inzet van middelen en technieken om zelfmanagement van cliënten te vergroten en ondersteunen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 31 uur, waarvan 18 contacturen en 13 uur zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt onder andere verzorgd door Marianne Mosselman. Marianne is trainer, coach en (kinder)fysiotherapeut. Daarnaast is zij docent bij Pro Education en Hogeschool Breda AvansPlus.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF – Register Algemeen fysiotherapeut 27 pt
Oefentherapeut ADAP – Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 30 pt
Diëtist ADAP – Register Diëtist 30 pt
Logopedist ADAP – Register Logopedist 30 pt
Ergotherapeut ADAP – Register Ergotherapeut 30 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 30 pt

Erkenning ClaudicatioNet

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet, onder de bedrijfsnaam Pro Education. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudicatioNet doorgeven.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Organisatie van revalidatiezorg in Nederland
 • Ketenzorg
 • Zelfmanagement
 • Revalidatiezorg en ICF
 • Mantelzorg en zelfmanagement
 • Afbakening van de bijdrage van de therapeut
 • De therapeut als coach
 • Coachingstechnieken en -vaardigheden
 • Methodisch handelen
 • Implementatie
 • Gezondheidsvaardigheden en eigen regie

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën

2018-10-11T17:22:22+00:00