Startdatum: 01-09-2021
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 1-9-2021
Docent: Dr. Lilian Beijer houdt zich bezig met innovaties in de revalidatie- en langdurige zorg tegen de achtergrond van maatschappelijke ontwikkelingen en overheidsbeleid. Zij beweegt zich daartoe in een netwerk van bedrijven, zorg-, kennis- en onderwijsinstellingen. Lilian is associate lector e-health bij het Lectoraat Innovatie in de Care aan de HAN. Zij is in 2012 gepromoveerd op een thema over e-health voor neurologische patiënten met spraakproblemen. Daarnaast is zij onder andere beleidsadviseur e-health bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.
Locatie-plaatsnaam: Utrecht
Studieduur: 1 dag
Studiebelasting-uren: totale studiebelasting van 11 uur, waarvan 6 contacturen en 5 uur zelfstudie.
Lestijden: 10.00 - 16.00 uur
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW) € 439,50
Aantal deelnemers: minimumaantal deelnemers is 12, het maximum aantal is 16.
Diplomering: Accreditatie Logopedist ADAP Register Logopedist 11 punten. Certificaat Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.
Doelgroep: Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor professionals in de zorg die zich willen verdiepen in innovaties in de zorg.

Cursusinhoud:

Binnen de zorg verandert er veel. Om goede zorg en ondersteuning te blijven bieden wordt de inzet van technologieën en digitale middelen zoals e-health, domotica en robotica steeds belangrijker. In deze cursus verdiep je je in de belangrijkste innovaties in de zorg. Ook verdiep je je in het maatschappelijk belang van zorginnovaties en het meest recente overheidsbeleid. Na afloop van deze cursus ben je helemaal op de hoogte.

Resultaat

  • Je kunt de relevantie van maatschappelijke trends en (technologische) ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg beoordelen voor multidimensionele doeleinden
  • Je kunt een zorginnovatie beoordelen op kwaliteit en haalbaarheid
  • Je kunt de betekenis van eHealth-toepassingen bij zorginnovatie analyseren
  • Je kunt een implementatieplan voor een zorginnovatie opstellen in hoofdlijnen

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor professionals in de zorg die zich willen verdiepen in innovaties in de zorg.

Aanpak

Na afloop van deze cursus ben je volledig op de hoogte van de belangrijkste innovaties in de zorg, het maatschappelijk belang van zorginnovaties en het meest recente overheidsbeleid op dit gebied. Tijdens de interactieve bijeenkomst, met didactische werkvormen zoals discussies en veel praktische oefeningen, krijg je inzichten aangereikt van onze zeer bekwame docent. Daarnaast is veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met je medecursisten.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 11 uur, waarvan 6 contacturen en 5 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 12, het maximum aantal is 16.

Professionals

Dr. Lilian Beijer houdt zich bezig met innovaties in de revalidatie- en langdurige zorg tegen de achtergrond van maatschappelijke ontwikkelingen en overheidsbeleid. Zij beweegt zich daartoe in een netwerk van bedrijven, zorg-, kennis- en onderwijsinstellingen. Lilian is associate lector e-health bij het Lectoraat Innovatie in de Care aan de HAN. Zij is in 2012 gepromoveerd op een thema over e-health voor neurologische patiënten met spraakproblemen. Daarnaast is zij onder andere beleidsadviseur e-health bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Accreditatie

Logopedist ADAP Register Logopedist 11 punten

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Schets van maatschappelijke en demografische ontwikkelingen en gevolgen daarvan (onder andere voortschrijdende extramuralisering van zorg)
  • Overheidsbeleid (onder andere kennis- en innovatieagenda van de Topsector Life Sciences & Health) en betekenis voor zorgprofessionals
  • Zorgtechnologie, onder andere e-health (achtergronden en voorbeelden) en digitale vaardigheden voor zorg en welzijn
  • Ontwikkeling van beroepsprofielen

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën