Startdatum: 08-12-2021
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 8-12-2021en 22-12-2021 of 17-3-2022 en 31-3-2022 online en zelfde datums Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam en Zwolle.
Locatie-plaatsnaam: Virtual Classroom en Amsterdam en Utrecht en Rotterdam en Eindhoven en Zwolle
Studieduur: 2 dagen
Studiebelasting-uren: De studie heeft een totale studiebelasting van 29 uur, waarvan 12 contacturen en 17 uur zelfstudie.
Lestijden: 09.30 - 16.30 uur
Kosten: Totaalprijs Dagvariant (exclusief BTW) € 759,-
Aantal deelnemers: Het minimumaantal deelnemers is 5, het maximum 12.
Diplomering: Geaccrediteerd bij ADAP Register Logopedist 29 punten. Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.
Doelgroep: Logopedisten

Cursusinhoud:

Wil je meer grip krijgen op processen om verbeteringen in je zorgorganisatie daadwerkelijk te realiseren? Maar wil je wel dezelfde hoeveelheid en kwaliteit van werk blijven leveren? Kies dan voor deze praktische cursus. Het programma biedt je de essentie van lean management en geeft je goed zicht op de mogelijkheden die lean brengt voor de eigen zorgorganisatie. De cursus wordt verzorgd door onze businesspartner NCOI. Zij zetten ervaren lean docenten in die in staat zijn om je in korte tijd een flinke stap te laten zetten.

Resultaat

  • Je hebt kennis van de fundamentele thema’s die van belang zijn voor het optimaliseren van je processen
  • Je weet hoe je efficiënt en resultaatgericht kunt werken in je zorgorganisatie
  • Je past de uitgangspunten van lean toe in je werk
  • Je filtert op ballast en verspilling in processen

Doelgroep

Je bent werkzaam als manager, professional of adviseur in de zorg en je wilt meer en helder zicht krijgen op het verloop van de uitvoering van processen binnen je organisatie. Je wilt hierbij gebruikmaken van de lean methode.

Aanpak

De praktijkgerichte aanpak van deze cursus zorgt ervoor dat je de nieuwe kennis omzet in vaardigheden. Je leert door te doen. Kortom: vooral zelf bezig zijn, onder de deskundige leiding van de docent. Je leert wat lean werken is en hoe je dat kunt toepassen in je werk en organisatie. Door heel concreet te oefenen in verschillende situaties ontwikkel je snel en effectief inzicht en vaardigheden op het gebied van lean management. Zo zorg je voor efficiënt en resultaatgericht werken op je afdeling of in je organisatie.

De studie heeft een totale studiebelasting van 29 uur, waarvan 12 contacturen en 17 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 5, het maximum 12.

Professionals

Deze cursus wordt onder andere gegeven door Daphne van Kalken. Daphne is een ervaren docent bedrijfskunde en zorgmanagement en freelance organisatieadviseur en verandermanager binnen de zorg- en welzijnssector. Haar specialiteiten liggen onder meer binnen strategie en beleid, klantgericht ondernemen en kwaliteits- en procesmanagement. Haar ruime ervaring in de zorgsector gecombineerd met een Lean Six Sigma Black Belt maakt haar de juiste persoon om deze cursus te verzorgen.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Accreditatie

ADAP Register Logopedist 29 punten.

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De 5 principes van lean
  • Lean in de zorgsector
  • Een lean projectplan
  • Verbetertechnieken
  • Verandering en draagvlak
  • Het eerste lean traject in de zorgorganisatie

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation. 

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën