Startdatum: 05-03-2020
Instelling: Breederode Instituut gelieerd aan de Hogeschool Rotterdam

Aard: Cursus
Cursusdata: 5-3-2010 en 25-3-2020.
Docent: Drs. Wendelien van Rhee, logopedist en spraaktaalpatholoog
Locatie-plaatsnaam: Rotterdam
Locatie-adres: Wijnhaven 42 te Rotterdam
Studieduur: 2 dagen
Studiebelasting-uren: studiebelasting 16 uur (8 uur cursus, 8 uur voorbereiding)
Lestijden: 09.30 uur tot 16.30 uur
Kosten: €295 inclusief koffie/thee/lunch
Diplomering: Bewijs van deelname, accreditatie wordt aangevraagd bij StaDap
Doelgroep: Logopedisten

Cursusinhoud:

Logopedische begeleiding voor meertalige kinderen

Effectief onderzoeken en begeleiden

In de cursus Logopedische begeleiding van meertalige kinderen leren logopedisten hoe zij meertalige kinderen effectief onderzoeken en begeleiden. Tevens leert u professionals adviseren en begeleiden.

Hoe werkt het in de praktijk?
In de logopedische praktijk krijgen veel logopedisten te maken met meertalige kinderen met taalstoornissen. Wanneer is er sprake van een normale taalontwikkeling en wanneer mag worden gesproken van een taalontwikkelingsstoornis? Welke middelen kunnen daarvoor worden ingezet? Welke adviezen kunnen er worden gegeven?

Er zijn vaak praktische beperkingen waardoor het juist en doeltreffend onderzoeken en diagnosticeren van meertalige kinderen soms lastig is. De cursus richt zich juist op deze praktische vertaalslag om meertalige kinderen in de logopedische praktijk doeltreffend te onderzoeken en te begeleiden. Deze kennis kunt u ook inzetten bij het begeleiden en adviseren van professionals (zoals leerkrachten en peuterspeelzaalleidsters).

Docent

Wendelien van Rhee heeft meer dan 16 jaar ervaring met logopedie en meertaligheid. Zij heeft na haar studie logopedie in 2000 de masteropleiding ‘Spraak- Taalpathologie” aan de Universiteit Nijmegen gevolgd en in 2003 met succes behaald. Zij werkte in ziekenhuizen en  sinds 2001 tevens als logopedist in de vrije vestiging in Rotterdam, in diverse wijken waar veel anderstaligen wonen. Daarnaast  heeft zij van 2010 t/m 2016 als logopedist bij de internationale schakelklas van een middelbare school in Rotterdam gewerkt. Zij doceert de cursus meertaligheid sinds 2011. Verder heeft ze  veel ervaring met het onderzoeken en behandelen van meertalige kinderen in alle leeftijdsgroepen.

Contact Breederode Instituut

Bezoekadres

Wijnhaven 42
3011 WS
Rotterdam
010 – 304 23 40

E-mail: voorlichting@breederode.nl

Voor uitgebreide informatie over deze cursus en voor aanmelden klik hier

 

Categorieën