Startdatum: 06-03-2020
Instelling: Elann i.s.m. Bernhoven

Aard: Driedaagse cursus
Cursusdata: 6 en 7 maart, 3 april 2020
Docent: Katja de Wild en Loes Selten, logopedisten
Locatie-plaatsnaam: Groningen
Locatie-adres: Laan Corpus den Hoorn 300, Groningen
Studiebelasting-uren: 23
Lestijden: 9.00 - 17.00 uur
Kosten: 775,00
Doelgroep: Logopedisten

Cursusinhoud:

Manuele facilitatie van de larynx is een methode om hypertonie bij stempatiënten op een directe, snelle en effectieve manier te verminderen. Het is een toegevoegd onderdeel binnen de stemtherapie.

Door gebruik te maken van manuele technieken worden spieren en structuren in en rond de larynx ontspannen en meer mobiel gemaakt.

De principes van MFL zijn zowel diagnostisch als  therapeutisch te gebruiken. Binnen het diagnostische gedeelte wordt er een gedetailleerd inzicht verkregen in de relatie tussen houding en spierspanning op (peri)laryngaal niveau. In de therapie ontstaat er door het rekken (stretchen) van spieren een nieuwe propriocepsis bij de patiënt, waardoor de bereikte ontspanning ook buiten de therapie blijft bestaan.

Naast de bereikte ontspanning blijft de noodzaak om nieuwe stemtechnieken aan te leren. Dit zal echter sneller en efficiënter gaan, omdat het steminstrument zelf meer

ontspannen is.

MFL wordt daarnaast met goed resultaat toegepast bij globusklachten, functionele slikkklachten en in sommige gevallen ook bij chronische hoest.

 

Opzet van de training

 

De training bestaat uit drie onderdelen, die in een afwisseling van theorie en veel praktijk worden aangeboden.

 

Kijk voor meer informatie op: https://www.elann-nascholingen.nl/cursus/1072/manuele-facilitatie-larynx-a

Categorieën