Startdatum: 30-01-2020
Instelling: Hogeschool Utrecht

Aard: Post Bachelorcursus
Cursusdata: 30-1-2020, 6-2-2020, 13-2-2020.
Docent: Tijdens de cursus Meer dan Larynxmanipulatie krijg je les van een multidisciplinair docententeam, bestaande uit een fysiotherapeut en een logopedist. MSc. Jan Peters Docent Jan Peters is manueeltherapeut, fysiotherapeut, psycholoog, trainer en coach. Adi Kessels-de Beer Docent Adi Kessels-de Beer is logopedist, stemtherapeut, trainer, coach en gastdocent Zuyd Hogeschool.
Locatie-plaatsnaam: Utrecht
Locatie-adres: elberglaan 7, 3584 CS Utrecht
Studieduur: 3 dagen
Studiebelasting-uren: studiebelasting: 29,5 uur, waarvan 20 contacturen en 9,5 zelfstudie-uren
Lestijden: 10.30-18.00 uur
Kosten: € 795 (vrij van btw)
Diplomering: De post-bachelorcursus is voor 29,5 punten geaccrediteerd door: ADAP. Certificaat met de studie-investering (27 uur)
Doelgroep: De cursus is geschikt voor logopedisten die werken met mensen met stemproblematieken, slikproblemen en articulatiestoornissen, onder meer van neurogene aard.

Cursusinhoud:

Als logopedist werk je veel met mensen die problemen ondervinden met stemgeving, ademing, slikken en articuleren. Voor deze mensen kan larynxmanipulatie een goede therapie zijn.

De post-bachelorcursus Meer dan Larynxmanipulatie kijkt vanuit een multidisciplinair gezichtspunt naar het leren onderzoeken en behandelen van houdings-, adem-, slik- en stem- musculatuur. Je krijgt nieuwe technieken aangereikt, die je na de cursus meteen kunt toepassen in je dagelijkse praktijk.

Opleidingsinhoud

De cursus Meer dan Larynxmanipulatie is onderdeel van een drietal cursussen, waarvan dit de eerste is. De vervolgcursussen zijn Biofeedback en Triggerpoints en Cranio Mandibulaire Dysfunctie.

Tijdens de cursus worden de bio-mechanische en neurogene relaties aangetoond tussen de lichaamshouding en de functie van cervicale, hyoidale, laryngeale en thoracale structuren en het diafragma. Je oefent met palperen, onderzoeken en het behandelen met faciliterende en ontspannende technieken van artrogene en myogene structuren.

Na het volgen van de cursus ben je in staat de geleerde technieken meteen toe te passen in de dagelijkse praktijk. Vooral cliënten met globusgevoelens, problemen met stemgeven, ademen, slikken en articuleren hebben hier baat bij.

Na deze opleiding

Na het volgen van de cursus Meer dan Larynxmanipulatie ben je in staat de geleerde technieken meteen toe te passen in de praktijk. Vooral cliënten met problemen met stemgeving, ademing, slikken en articuleren hebben er baat bij.

Voor uitgebreide informatie over deze cursus en voor aanmelden klik hier

Categorieën