Startdatum: 16-05-2024
Instelling: Uniek Academy

Aard: cursus
Cursusdata: 16 mei en 6 juni 2024
Locatie-plaatsnaam: Amersfoort
Locatie-adres: De Meerkring - Lage weg 8, Amersfoort
Studieduur: 2 dagen
Studiebelasting-uren: 6 uur voorbereiding plus de trainingsdagen
Lestijden: 14.00-19.30
Kosten: €570 inclusief lunch
Diplomering: 15 ADAP punten
Doelgroep: Logopedisten

Cursusinhoud:

In deze praktische cursus leer je als logopedist pedagogisch medewerkers on-the-job te trainen in het toepassen van strategieën om de communicatie van en met peuters te verbeteren. Na afronding van de cursus kun jij peuterspeelzalen tot klant maken en met ze samenwerken. Je gebruikt videobegeleidingsgesprekken en on-the-job begeleiding om aangetoond effectieve taalstimuleringsstrategieën te leren toepassen.

Bewezen effectief
Uit onderzoek naar ‘Met Taal Vooraan’ zijn positieve effecten aangetoond in het gebruik van de strategieën door pedagogisch medewerkers. Deze train de trainer-cursus is ontwikkeld door Hogeschool Rotterdam, Kenniscentrum Zorginnovatie in samenwerking met Zoloro. Uniek Academy is exclusief aanbieder van deze cursus. Meer informatie over de ontwikkeling van het project vind je op de website van Hogeschool Rotterdam.

Voor wie

Voor logopedisten die hun ervaring en kennis willen inzetten om pedagogisch medewerkers te trainen in het gebruiken van communicatie bevorderende strategieën. Met een bewezen effectieve aanpak in een kant-en-klaar programma.

Wat je leert

Je leert in twee dagdelen hoe jij pedagogisch medewerkers op hun eigen locatie kunt trainen. Hoe je ze kunt stimuleren om de communicatie met peuters te verbeteren, welke technieken je ze kunt leren en hoe je videoregistraties inzet.

Programma

Dagdeel 1

  • Herkennen van de interactie bevorderende strategieën
  • Video-analyse
  • Toepassen van het Teach-Model-Coach-Review model

Dagdeel 2

  • Herkennen van de taaluitbreidende strategieën
  • Uitvoeren van een videobegeleidingsgesprek
  • Met Taal Vooraan op de peuterspeelzaal

Geaccrediteerd door ADAP

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat van de Uniek Academy. De training is geaccrediteerd door ADAP met 15 punten.

Cursusdata

Start in mei inschrijving t/m 25 april 2024
Dagdeel 1: donderdag 16 mei van 15.00 – 20.30 uur
Dagdeel 2: donderdag 6 juni van 15.00 – 20.30 uur

Cursuslocatie

De trainingen vinden plaats in De Meerkring in Amersfoort. Een goed bereikbare locatie zowel met de auto als met openbaar vervoer. Parkeren kan in de directe omgeving en NS-station Amersfoort Centraal bevindt zich op ca. 15 min per bus. Het adres: De Meerkring – Lage weg 8, Amersfoort (navigeer naar Albatrosstraat 30).

Investering

Je oefent de inzet van videobegeleidingsgesprekken en het begeleiden van pm-ers op de groep. Voor iedere bijeenkomst reserveer je 3 uur aan voorbereidingsopdrachten (o.a. PowerPoints met audio).

Kosten cursus: €570,- (inclusie koffie/thee/ soep en broodjes).

In company

Door de cursus in eigen huis te halen, profiteer je van een geïntegreerde en praktijkgerichte aanpak, waarbij onze ervaren trainers direct hun kennis en inzichten delen met al jouw medewerkers.

  • Investeer in de expertise van jouw medewerkers
  • Verhoog in één keer de kennis en competenties van meerdere logopedisten
  • Stimuleer de groei van jouw praktijk met preventieve logopedie

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

academy@expertisecentrum-uniek.nl

Categorieën