Startdatum: 09-11-2020
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 9-11-2020.
Docent: Deze cursus wordt verzorgd door dr. Sandra Wielaert. Zij is logopedist van het Afasieteam van Rijndam Revalidatie te Rotterdam. Sandra heeft ruime ervaring in de diagnostiek en behandeling van mensen met afasie. Voor haar eigen promotie nam zij deel aan diverse wetenschappelijke onderzoeken en verzorgde zij al vele Post HBO-cursussen. Sandra vormt samen met Philine Berns (Master of Science) de redactie van 2 casuïstiekboeken Status Afasietherapie. Hiervoor ontvingen zij in 2015 de Branco van Dantzigprijs.
Locatie-plaatsnaam: Utrecht
Studieduur: 1 dag
Studiebelasting-uren: Deze cursus bestaat uit 6 contacturen en 2,5 uur zelfstudie.
Lestijden: 09.30 - 16.30 uur
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW) € 414,50
Diplomering: Certificaat van deelname, Stichting ADAP 8 studiepunten
Doelgroep: Deze cursus is bedoeld voor logopedisten met ervaring in de behandeling van afasiepatiënten.

Cursusinhoud:

In deze cursus leert u de basis van het werken met de methodiek PACT (Partners van Afasiepatiënten Conversatietraining). Hierbij staat de analyse van alledaagse gesprekken volgens de methode van Conversatie Analyse centraal. Met PACT sluit u direct aan op het participatieniveau van de cliënt. PACT zal per 1 januari 2020 ook vergoed worden in de eerste lijn. Dit is alleen mogelijk wanneer logopedisten in het PACT-register van de NVLF zijn opgenomen. Een certificaat van deze basiscursus is daarvoor een voorwaarde.

Resultaat

 • U kent de basisprincipes van de Conversatie Analyse (CA) die in PACT worden toegepast
 • U herkent voorbeelden van conversatiegedrag in videofragmenten van patiënten
 • U past de principes van CA toe in PACT-onderzoek
 • U bent bekend met de opbouw van PACT
 • U erkent het principe van ervaringsleren als leerprincipe binnen PACT
 • U past structuur toe in werkbladen op basis van ervaringsleren

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor logopedisten met ervaring in de behandeling van afasiepatiënten.

In deze cursus staat (werken met) het PACT-programma centraal. Als het werken met partners van afasiepatiënten voor u geheel nieuw is, kan het raadzaam zijn om eerst de 2-daagse cursus Partnertraining bij Afasie te volgen. Dit is niet verplicht.

Aanpak

Tijdens de cursus doet u meer gerichte kennis op met behulp van onderwijsleergesprekken en praktische oefeningen. De basisprincipes van het PACT-programma worden uitgelegd aan de hand van videovoorbeelden. U oefent kort met het Conversatie Analyseonderzoek aan de hand van videobeelden. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de werkbladen uit de conversatietraining door deze samen te oefenen. Na deze cursus beschikt u als logopedist over een theoretisch onderbouwde en gestructureerde werkwijze voor de training van gesprekspartners van personen met afasie.

Het minimumaantal deelnemers aan de cursus is 12, het maximum 16. Deze cursus bestaat uit 6 contacturen en 2,5 uur zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt verzorgd door dr. Sandra Wielaert. Zij is logopedist van het Afasieteam van Rijndam Revalidatie te Rotterdam. Sandra heeft ruime ervaring in de diagnostiek en behandeling van mensen met afasie. Voor haar eigen promotie nam zij deel aan diverse wetenschappelijke onderzoeken en verzorgde zij al vele Post HBO-cursussen. Sandra vormt samen met Philine Berns (Master of Science) de redactie van 2 casuïstiekboeken Status Afasietherapie. Hiervoor ontvingen zij in 2015 de Branco van Dantzigprijs.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Basisprincipes PACT; Conversatie Analyse
 • Opzet en achtergrond PACT
 • Conversatieonderzoek
 • Conversatietraining
 • Oefenen met PACT-werkbladen

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

Klik Hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën