Startdatum: 16-03-2024
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 16-03-2024
Docent: De cursus wordt verzorgd door Karl Jacobs, MSc Functional and Clinical Anatomy. Karl is van oorsprong fysiotherapeut. Hij is al 13 jaar werkzaam als docent fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam en werkt momenteel als anatoom aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is Karl oprichter en eigenaar van Anatomy Inside. Zij verzorgen cursussen voor artsen en paramedici die geïnteresseerd zijn in de menselijke anatomie.
Locatie-plaatsnaam: Amsterdam
Studieduur: halve dag
Lestijden: 09.00 - 12.30
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW) € 362,25
Aantal deelnemers: een groep van 10 tot 16 deelnemers
Diplomering: Accreditatie Logopedist ADAP Register Logopedist in aanvraag
Doelgroep: Deze cursus is ontwikkeld voor orofaciale fysiotherapeuten, oefentherapeuten en logopedisten, zowel afgestudeerd als in opleiding.

Cursusinhoud:

In deze korte cursus gaat u onder begeleiding van een gediplomeerd anatoom naar de snijzaal om daar de functionele en klinische anatomie van hoofd en hals te bestuderen. Hierbij ligt de nadruk op het aangezicht, het kauwsysteem, het slikmechanisme en de neurologische aspecten van het hoofd en de hals.

Resultaat

 • U beschikt over kennis van de functionele en klinische anatomie van het aangezicht, kauwsysteem, slikmechanisme en innervatie van het hoofd-halsgebied
 • U heeft inzicht in de 3D-rangschikking en ruimtelijke verhouding van de anatomie van het hoofd-halsgebied

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor orofaciale fysiotherapeuten, oefentherapeuten en logopedisten, zowel afgestudeerd als in opleiding.

Aanpak

Het doel van deze cursus is het vergroten van uw kennis van en inzicht in de functionele en klinische anatomie van het hoofd-halsgebied. Hierbij staat voortdurend uw eigen beroepspraktijk centraal. Naast een enthousiasmerende uitleg van de professionele anatoom werkt u met behulp van interactieve en stimulerende werkvormen aan praktische opdrachten. Dit doet u samen met uw medecursisten, wat u meteen de gelegenheid biedt om kennis en ervaringen uit te wisselen.

De cursus duurt 4 uur en wordt gegeven in een groep van 10 tot 16 deelnemers.

Professionals

De cursus wordt verzorgd door Karl Jacobs, MSc Functional and Clinical Anatomy. Karl is van oorsprong fysiotherapeut. Hij is al 13 jaar werkzaam als docent fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam en werkt momenteel als anatoom aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is Karl oprichter en eigenaar van Anatomy Inside. Zij verzorgen cursussen voor artsen en paramedici die geïnteresseerd zijn in de menselijke anatomie.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Functionele en klinische anatomie van
  • het aangezicht
  • het kauwsysteem
  • het slikmechanisme
  • de hoofd-halsgebied

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Accreditatie

ADAP Register Logopedist in aanvraag

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

Klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën