Startdatum: 29-02-2024
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Cursus
Cursusdata: 29-02-2024 en 21-03-2024
Docent: Franka de Groot-van Bockxmeer
Locatie-plaatsnaam: Utrecht
Studieduur: 2 dagen
Studiebelasting-uren: 12 contacturen en 6 tot 8 uur zelfstudie
Lestijden: 09.30 tot 16.30
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW) € 784
Aantal deelnemers: 8 tot 16 deelnemers
Diplomering: Accreditatie logopedist ADAP Register Logopedist 18,5 punten
Doelgroep: De cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die regelmatig met spraakapraxie te maken krijgen. U werkt in de tweede lijn of u bent een eerstelijnslogopedist die wil gaan werken met neurologische patiënten.

Cursusinhoud:

In deze cursus leer je hoe je als logopedist spraakapraxie kunt herkennen, onderzoeken en behandelen. Je doet kennis op over de theoretische achtergronden van spraakapraxie, leert onderscheid maken tussen verschillende spraakstoornissen en krijgt zicht op de beschikbare benaderingen voor diagnostiek en behandeling. Ook ga je aan de slag met het opstellen van een onderzoeksplan en behandelaanpak aan de hand van cases en oefen je met verschillende methodieken, zoals het Diagnostisch Instrument voor Apraxie van de Spraak (DIAS) en het Therapeutisch Instrument voor Apraxie van de Spraak (TIAS).

Resultaat

  • Je bent in staat om zelfstandig een spraakapraxie vast te stellen en te behandelen

Doelgroep

De cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die regelmatig met spraakapraxie te maken krijgen. Je werkt in de tweede lijn of je bent een eerstelijnslogopedist die wil gaan werken met neurologische patiënten.

Aanpak

Tijdens deze cursus wordt klassikaal onderwijs door onze zeer ervaren docent afgewisseld met talloze praktijkvoorbeelden. Om de cursusdoelen te behalen maakt de docent gebruik van theoretische inleidingen en interactieve werkvormen, zoals praktische oefeningen en discussies. Door middel van intervisie worden de gemaakte huiswerkopdrachten besproken. Daarnaast is er ruimschoots gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met je groepsgenoten.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en bestaat uit 12 contacturen en 6 tot 8 uur zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt gegeven door Franka de Groot-van Bockxmeer. Zij is in 1993 afgestudeerd aan de opleiding Logopedie-Akoepedie van de Hogeschool van Amsterdam. De eerste jaren heeft zij in de verpleeghuiszorg gewerkt. Daar is haar interesse gewekt voor de behandeling van volwassenen met neurologische aandoeningen. Sinds 2002 is zij werkzaam bij het Dijklander ziekenhuis in Hoorn (voorheen Westfries gasthuis). Daar werkt zij zowel bij de afdeling Revalidatie als in de kliniek.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Accreditatie

ADAP Register Logopedist 18,5 punten.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

Klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën