Startdatum: 15-03-2021
Instelling: Davotes

Aard: Cursus
Cursusdata: 11-1-2021, 12-1-2021 en 13-1-2021.
Docent: Brenda Zwinkels
Locatie-plaatsnaam: Delft
Studieduur: 3 dagen
Lestijden: 10.00 tot 17.00
Kosten: €675
Aantal deelnemers: 10
Diplomering: Certificaat en geaccrediteerde punten (23,5) worden in KP bijgeschreven
Doelgroep: Logopedisten en andere hulpverleners, zoals coaches, haptotherapeuten en diëtisten.

Cursusinhoud:

Een driedaagse basiscursus voor het integreren van dialogisch opstellingenwerk in de begeleiding van cliënten. Praktisch toepasbaar in de individuele begeleiding, tevens verdiepend voor de eigen persoonlijke ontwikkeling als professional.

Systemisch-dialogisch werk

Als professional krijgen we te maken met cliënten met uiteenlopende klachten. Juist bij cliënten die telkens in hetzelfde patroon blijven voortbewegen ondanks grote inzet, kan het heel behulpzaam zijn om de vraag op een andere laag te benaderen. Door middel van het maken van een opstelling kunnen we ervaren hoe het probleem verbonden is met de systemen waarin de cliënt leeft (familie, gezin, omgeving, innerlijke waarden).  Samen bekijken en onderzoeken welke plek de klacht inneemt voor de cliënt of ouders van de cliënt. Dit werk ondersteunt een nieuw zelfbeeld, wat nodig is voor positieve gedragsverandering.

Cursusinhoud

Brenda werkt in de basiscursus met de vragen van de deelnemers over hun werk met cliënten. We oefenen met vormen van opstellingenwerk die direct inzetbaar zijn in de individuele begeleiding. We oefenen systemische vraagstellingen en systemische interventies. We ervaren de mogelijkheden van dialogische principes, zoals vertraging, stil zijn, open luisteren en authentiek spreken. We doen supervisie-opstellingen met elkaar, om nieuwe perspectieven te vinden voor het werk met onze cliënten. Een praktijkgerichte en diepgaande cursus.

Docent

Brenda Zwinkels is 21 jaar logopedist en gespecialiseerd in stottertherapie. Gezamelijk met nog drie collega’s heeft zij een praktijk voor logopedie en stottertherapie in Den Haag.  Brenda richt zich op de toepasbaarheid van het systemisch-dialogisch werk binnen de één op één begeleiding van cliënten. In samenwerking met Eelco de Geus organiseert en ontwikkelt zij binnen Davotes cursussen en een opleidingstraject in systemisch-dialogisch werk voor professionals in de zorg. De praktijkervaring van Brenda vormt een mooie combinatie samen met de jarenlange ervaring in systemisch-dialogisch werk van Eelco. Inmiddels wordt de 11e basiscursus georganiseerd!

Reflectie Annemarie (logopedist): ‚Ik heb uit de cursus  meegenomen, dat ik meer kan zijn en minder hoef te doen. De opstellingen vond ik prachtig en boeiend om te zien en te ervaren. Het dialogische deel was voor mij heel waardevol, een stevig fundament onder het therapeutische ‘bouwwerk.‘

Reflectie Monique (logopedist): „De dialogische principes en het werken met opstellingen zijn sterk vervlochten in de opzet en werkvormen van de cursus. Hierdoor ontstaat een mooie wisselwerking tussen kennis opdoen, ervaren en zelf toepassen. Voeg hier twee gedreven en betrokken cursusleiders als Brenda en Eelco aan toe en er ontstaat voldoende ruimte en veiligheid voor deelnemers om niet alleen aspecten rond een cliënt of klacht te onderzoeken, maar ook eigen therapeutische en persoonlijke ontwikkeling.“

De cursus is met 23,5 punten voor de logopedisten geaccrediteerd. De cursus is ook opengesteld voor andere hulpverleners, zoals coaches, haptotherapeuten en diëtisten. De basiscursus vormt voor wie interesse heeft de eerste module van de geaccrediteerde Jaaropleiding ‘Systemisch-dialogische Procesbegeleiding’. ADAP heeft dit Jaartraject met 122 punten geaccrediteerd voor logopedisten, lees hier meer over dit traject: https://www.davotes.nl/nascholing/jaaropleiding/

Heb je vragen of wil je graag wat meer praktische toepassingsmogelijkheden horen? Neem gerust contact op met Brenda 06-39119006.

De cursus wordt niet door een online-training vervangen. Tijdens de cursus houden we rekening met de 1,5 meter, ventileren regelmatig en kiezen we voor een maximale groepsgrootte van 10 deelnemers. Mocht door verscherpte maatregelen vanuit de overheid de cursus niet door kunnen gaan, dan wordt deze uitgesteld.

Wees welkom! Aanmelden kan via: brenda@davotes.nl

Meer informatie: www.davotes.nl

 

Categorieën