Taalstandaard

/Taalstandaard

Taalstandaard

Startdatum: 28-09-2018
Instelling: Hanzehogeschool Groningen

Aard: Cursus
Cursusdata: 28-9-2018 en 19-10-2018.
Docent: C.F. Slofstra-Bremer (klinisch linguïst en logopedist). Sj. van der Meulen (orthopedagoog en logopedist).
Locatie-plaatsnaam: Groningen
Locatie-adres: Laan Corpus den Hoorn 300
Studieduur: 2 middagen
Studiebelasting-uren: 8 uren
Lestijden: 13.00 - 17.00 uur
Kosten: € 265,-
Diplomering: na afloop ontvangt u een bewijs van deelname
Doelgroep: Logopedisten die werkzaam zijn met kinderen jonger dan 4 jaar.

Cursusinhoud:

Wanneer is het ‘later leren praten’ of het ‘niet op de gebruikelijke manier praten’ werkelijk een probleem bij jonge kinderen? Die zorgvraag moeten onderzoekers van jonge kinderen zien te beantwoorden als er zorgen bestaan over de communicatieve ontwikkeling. De Taalstandaard is een observatie-instrument waarmee u antwoord kunt geven op deze vraag. Tijdens de cursus leert u werken met de Taalstandaard.

De test is ontwikkeld voor kinderen van anderhalf tot vier jaar. De observatie kan vooral ook worden ingezet bij kinderen die niet kunnen meewerken aan taaltesten die enige taakgerichtheid vragen. Er wordt namelijk geobserveerd in een situatie zonder eisen.

De cursus Taalstandaard is ontstaan in een werkverband van verschillende disciplines: Claartje Slofstra-Bremer (klinisch linguïst/logopedist), Sjoeke van der Meulen (orthopedagoog/logopedist) en Henk Lutje Spelberg (psycholoog/methodoloog).
De Taalstandaard is onderdeel van het Taalprotocol jonge kinderen TOS in verschillende gemeenten in Nederland. Cursisten moeten in het bezit zijn van de Taalstandaard, uitgever K2Publisher (nieuwe uitgave; voorheen Pearson, 2005).

Meer informatie kunt u vinden op www.professionals.hanze.nl of vindt u hier

Categorieën

2018-05-08T10:40:34+00:00