Startdatum: 30-10-2019
Instelling: MenS, Meesterschap en Stottertherapie

Aard: Cursus
Cursusdata: 30-9-2019, 1-10-2019, 30-11-2019.
Docent: Irma Uijterlinde, lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium.
Locatie-plaatsnaam: Utrecht
Locatie-adres: Bouwstraat 45H, 3572 SP Utrecht.
Studieduur: 3 dagen
Studiebelasting-uren: het aantal studiebelastingsuren is 24.
Lestijden: eerste twee dagen 09.30 tot 17.00 uur derde dag van 09.00 tot 12.30 uur.
Kosten: De training kost € 685,00 per persoon, ziew verder hieronder
Diplomering: Na afloop van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat. De cursus is geaccrediteerd voor 24 punten
Doelgroep: logopedisten en logopedist-stottertherapeuten

Cursusinhoud:

Lidcombe Program Trainers Consortium / Irma Uijterlinde Trainingen

Training Lidcombe Programma 2019

Het Lidcombe Programma is een therapie voor jonge stotterende kinderen, ontwikkeld in Australië en gebaseerd op gedragstherapeutische principes. Het programma wordt sinds ongeveer 15 jaar in Nederland gebruikt en is één van de twee in de Richtlijn Stotteren aanbevolen behandelingen voor jonge stotterende kinderen.
In de training wordt aandacht besteed aan stotterbehandeling bij jonge kinderen, worden de principes van het Lidcombe programma uitgelegd en wordt er geoefend a.d.h.v. video-opnames.
Op de 3e dag van de training zullen we de eerste ervaringen van de deelnemers met het programma gebruiken om vaardigheden verder aan te scherpen.
Na afloop van de cursus is de logopedist in staat om jonge stotterende kinderen volgens het Lidcombe Programma te behandelen.

Docenten

Irma Uijterlinde is logopedist-stottertherapeut en verbonden aan Stottercentrum Noord-Holland. Zij geeft individuele en groepstherapie en verzorgt coaching en advisering aan logopedisten m.b.t. stottertherapie. Zij is lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium en geeft de Lidcombe trainingen in Nederland.

Ervaring in het werken met jonge stotterende kinderen is aanbevolen om de training goed te kunnen volgen. Bij het Lidcombe Programma is een uursbehandeling nodig.

Gegevens:
-Er wordt gewerkt van 09.30 tot 17.00 uur op 30 september  en 1 oktober en van 09.00 tot 12.30 uur op 30 november.
-overnachting is niet in de cursus inbegrepen
-de training is inclusief lunch op de eerste twee cursusdagen, koffie en thee op alle dagen  en  een diner aansluitend aan de training op de eerste dag en is inclusief cursusreader.
-Iedere cursist moet beschikken over een rondeteller en een eenvoudige calculator (geen  wetenschappelijke calculator) OF de app disfluency counter op smartphone of tablet.  De  rondeteller kan besteld worden bij inschrijving.
-Na afloop van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat. De cursus is    geaccrediteerd voor 24 punten, het aantal studiebelastingsuren is 24.
-minimum aantal deelnemers is 14, maximum is 20.

Kosten:
De training kost € 685,00 per persoon

Aanmelding en plaatsing:
Aanmelding kan per e-mail of schriftelijk. Een bevestiging van ontvangst wordt binnen 5 dagen gestuurd. Plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst. De plaatsing is definitief zodra het inschrijvingsformulier en de betaling van het cursusgeld ontvangen is. De betalingswijze wordt op de bevestiging vermeld.
Aanmelding via de website: info@lidcombe.nl

Algemene voorwaarden: zie Algemene voorwaarden Irma Uijterlinde Trainingen, te vinden op de website www.lidcombe.nl . Deze zullen ook worden meegezonden met het inschrijfformulier.

Zie ook: https://stottercentra.nl/mens-nascholing/lidcombe

Categorieën