Startdatum: 13-09-2021
Instelling: MenS, Meesterschap en Stottertherapie

Aard: Cursus
Cursusdata: 13-9-2021, 14-9-2021 en 13-11-2021.
Docent: Irma Uijterlinde, lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium, en Marie-Christine Franken, linguïst en logopedist-stottertherapeut.
Locatie-plaatsnaam: Gouda
Locatie-adres: volgt later
Studieduur: 3 dagen
Studiebelasting-uren: het aantal studiebelastingsuren is 24.
Lestijden: eerste twee dagen 09.30 tot 17.00 uur derde dag van 09.00 tot 12.30 uur.
Kosten: De training kost € 685,00 per persoon, ziew verder hieronder
Aantal deelnemers: minimum aantal deelnemers is 14, maximum is 20.
Diplomering: De cursus is geaccrediteerd voor 35,5 punten, Na afloop van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat. De cursus is geaccrediteerd voor 24 punten
Doelgroep: Logopedisten en logopedist-stottertherapeuten

Cursusinhoud:

Lidcombe programma voor jonge kinderen van 3-6 jaar.

Lidcombe Program Trainers Consortium / Irma Uijterlinde TrainingenLidcombe
Training Lidcombe Programma voorjaar 2021

Op dinsdag 6 april en woensdag 7 april en op zaterdag 29 mei 2021 organiseren we weer een training ‘Lidcombe Programma’ voor logopedisten en logopedist-stottertherapeuten. De training wordt gegeven in Gouda.

Het Lidcombe Programma is een therapie voor jonge stotterende kinderen, ontwikkeld in Australië en gebaseerd op gedragstherapeutische principes. Het programma wordt sinds ongeveer 15 jaar in Nederland gebruikt en is één van de twee in de Richtlijn Stotteren aanbevolen behandelingen voor jonge stotterende kinderen.
In de training wordt aandacht besteed aan stotterbehandeling bij jonge kinderen, worden de principes van het Lidcombe programma uitgelegd en wordt er geoefend a.d.h.v. video-opnames. Op de 3e dag van de training zullen we de eerste ervaringen van de deelnemers met het programma gebruiken om vaardigheden verder aan te scherpen.

Na afloop van de cursus is de logopedist in staat om jonge stotterende kinderen volgens het Lidcombe Programma te behandelen.

De cursus zal gegeven worden door Irma Uijterlinde, lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium, en Marie-Christine Franken, linguïst en logopedist-stottertherapeut.

docent

De cursus zal gegeven worden door Irma Uijterlinde, lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium, en Marie-Christine Franken, linguïst en logopedist-stottertherapeut.
Irma Uijterlinde is logopedist-stottertherapeut en verbonden aan Stottercentrum Noord-Holland. Zij geeft individuele en groepstherapie en verzorgt coaching en advisering aan logopedisten m.b.t. stottertherapie.
Zij is lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium en geeft de Lidcombe trainingen in Nederland.

Ervaring in het werken met jonge kinderen met stotteren is aanbevolen om de training goed te kunnen volgen. Bij het Lidcombe Programma is een uursbehandeling nodig.

Gegevens:
Er wordt gewerkt van 09.30 tot 17.00 uur op 5 en 6 april en van 09.00 tot 12.30 uur op 29 mei. Er is een voorbereidende studie-opdracht en voorafgaand aan de derde cursusdag is er een casusopdracht.

Overnachting is niet in de cursus inbegrepen
– De training is inclusief lunch, koffie en thee op alle cursusdagen en is inclusief cursusreader.
– Iedere cursist moet beschikken over een app op zijn/haar device die stotters kan tellen.
– Na afloop van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat. De cursus is geaccrediteerd voor 35,5 punten.
– Minimum aantal deelnemers is 14, maximum is 20.

Kosten:
De training kost € 685,00 per persoon

Aanmelding en plaatsing:
Aanmelding kan per e-mailof schriftelijk. Een bevestiging van ontvangst wordt binnen 5 dagen gestuurd. Plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst. De plaatsing is definitief zodra het inschrijvingsformulier en de betaling van het cursusgeld ontvangen is. De betalingswijze wordt op de bevestiging vermeld.
Algemene voorwaarden: zie Algemene voorwaarden Irma Uijterlinde Trainingen, te vinden op de website www.lidcombe.nl. Deze zullen ook worden meegezonden met het inschrijfformulier.
Aanmelding via de website : info@lidcombe.nl

Irma Uijterlinde Trainingen,
info@lidcombe.nl
KvK 64523764

Categorieën