Startdatum: 20-09-2022
Instelling: MenS

Aard: Training
Cursusdata: 20-09-2022, 21-09-2022 en 19-11-2022
Docent: Irma Uijterlinde, lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium en Marie-Christine Franken, klinisch linguïst en logopedist-stottertherapeut. Werkzaam in het Erasmus MC Ziekenhuis.
Locatie-plaatsnaam: Gouda
Studieduur: 2½ dag
Studiebelasting-uren: 30
Lestijden: 20 en 21 september 9.30-17.00 en 19 november 9.00-12.30u op de derde dag
Kosten: € 685 Inbegrepen bij de cursus zijn koffie/thee, lunch, op de eerste cursusdag tevens borrel en diner, reader en certificaat.
Aantal deelnemers: minimaal 14, maximaal 20
Diplomering: De cursus is geaccrediteerd voor 35,5 punten. Na afloop van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat.
Doelgroep: Logopedisten en logopedist-stottertherapeuten

Cursusinhoud:

Lidcombe programma voor jonge kinderen van 3-6 jaar

Lidcombe Program Trainers Consortium / Irma Uijterlinde Trainingen                       Lidcombe

Training Lidcombe Programma  2022

Op dinsdag 20 en woensdag 21 september 2022 organiseren we weer een training ‘Lidcombe Programma’ voor logopedisten en logopedist-stottertherapeuten. De training wordt gegeven in Gouda.

Het Lidcombe Programma is een therapie voor jonge stotterende kinderen, ontwikkeld in Australië en gebaseerd op gedragstherapeutische principes. Het programma wordt sinds ongeveer 15 jaar in Nederland gebruikt en is één van de twee in de Richtlijn Stotteren aanbevolen behandelingen voor jonge stotterende kinderen.

In de training wordt aandacht besteed aan stotterbehandeling bij jonge kinderen, worden de principes van het Lidcombe programma uitgelegd en wordt er geoefend a.d.h.v. video-opnames. Op de 3e dag van de training zullen we de eerste ervaringen van de deelnemers met het programma gebruiken om de vaardigheden verder aan te scherpen.

Na afloop van de cursus is de logopedist in staat om jonge stotterende kinderen volgens het Lidcombe Programma te behandelen.

De cursus zal gegeven worden door Irma Uijterlinde, lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium, en Marie-Christine Franken, linguïst en logopedist-stottertherapeut.

Ervaring in het werken met jonge stotterende kinderen is aanbevolen om de training goed te kunnen volgen. Bij het Lidcombe Programma is een uursbehandeling nodig.

Gegevens:

  • Er wordt gewerkt van 09.30 tot 17.00 uur op 20 en 21 september en van 09.00 tot 12.30 uur op 19 november. Er is een voorbereidende studie-opdracht en voorafgaand aan de derde cursusdag is er een casusopdracht.
  • overnachting is niet in de cursus inbegrepen
  • de training is inclusief koffie, thee en lunch op de alle drie de cursusdagen en is inclusief cursusreader.
  • Iedere cursist moet beschikken over een app op zijn/haar device die stotters kan tellen.
  • Na afloop van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat. De cursus is geaccrediteerd voor 35,5 punten.
  • minimum aantal deelnemers is 14, maximum is 20.

Kosten: De training kost € 685,00 per persoon

Aanmelding en plaatsing:
Aanmelding kan per e-mail of schriftelijk. Een bevestiging van ontvangst wordt binnen 5 dagen gestuurd. Plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst. De plaatsing is definitief zodra het inschrijvingsformulier en de betaling van het cursusgeld ontvangen is. De betalingswijze wordt op het aanmeldingsformulier vermeld.

Aanmelding via de website: info@lidcombe.nl

Algemene voorwaarden: zie Algemene voorwaarden Irma Uijterlinde Trainingen, te vinden op de website www.Lidcombe.nl. Deze zullen ook worden meegezonden met het inschrijfformulier.

 

Categorieën