Startdatum: 01-07-2021
Instelling: Pro Education Paramedische Opleidingen

Aard: Webinar
Cursusdata: 1-7-2021
Docent: Dit webinar wordt verzorgd door Anouk Demos.
Studieduur: middag
Lestijden: 13.00 - 14.30 uur
Kosten: Totaalprijs (exclusief BTW) € 25,-
Diplomering: Certificaat Je sluit het webinar af met een tentamen. Het tentamen bestaat uit 5 vragen en bij het behalen van een score van 5,5 punt of meer is de cursist geslaagd voor het webinar. De 5 vragen zijn opgedeeld in 3 open vragen en 2 multiplechoicevragen. Het aantal punten dat je behaalt, staat gelijk aan het cijfer. Om punten toegekend te krijgen dien je een voldoende te behalen op het tentamen.
Doelgroep: Je bent professional die zich wil verdiepen in de stemtechniek twang om meer scherpte in de stem te krijgen. Denk hierbij aan logopedisten, dirigenten, zangers of zangpedagogen.

Cursusinhoud:

De stemtechniek twang staat erom bekend om meer scherpte aan te brengen, waardoor de kans op stemproblemen verkleind wordt. Zowel in de spreek- als zangstem wordt deze techniek ingezet om de stem te beschermen en om scherper en luider te klinken. Een geïrriteerde of hese stem, toonhoogteverlies of een zwakke spreekstem kunnen met behulp van twang verholpen worden. Het is van belang om de juiste stemtechniek in te zetten om helder stemgeluid te produceren. In dit praktische webinar gaat docent Anouk Demos in op de stemtechniek twang die inzetbaar is bij het optimaliseren van de spreek- en zangstem. De focus van het programma ligt op het bewust maken van het gebruiken van twang. Twang is een geluid dat noodzakelijk is om hoger, harder en sowieso gezond te kunnen spreken en zingen. Zonder twang zou je hees en onverstaanbaar klinken en zou je je stem kunnen beschadigen.

Resultaat

Na het volgen van dit webinar kun je:

 • De anatomische theorie rondom twang benoemen
 • De theorie rondom twang uitleggen
 • Verschil tussen noodzakelijke en opvallende twang benoemen
 • Nasale en orale twang in de oefensituatie toepassen
 • Twangmethode toepassen in de spreek- en zangstem
 • Minimaal drie redenen voor inzet van twang benoemen bij casuïstiek

Aanpak

Met deze techniek kunnen ook stemproblemen voorkomen of opgelost worden. Omdat het een praktisch webinar betreft is er een maximaal aantal van 20 deelnemers. Het webinar zal 1,5 uur duren en er is geen zelfstudie vereist.

Om de opgedane kennis van het webinar te toetsen wordt er gebruikgemaakt van een tentamen. Dit omdat de leerdoelen van het webinar gericht zijn op het kennis- en begripsniveau en een tentamen hiervoor een geschikt medium is voor toetsing van kennis en begrip.

Professionals

Dit webinar wordt verzorgd door Anouk Demos.

Doelgroep

Je bent professional die zich wil verdiepen in de stemtechniek twang om meer scherpte in de stem te krijgen. Denk hierbij aan logopedisten, dirigenten, zangers of zangpedagogen.

Programma

In dit webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie rondom twang
 • Nasale en orale twang
 • Noodzakelijke en opvallende twang
 • Twang in de spreekstem
 • Twang in de zangstem
 • Praktisch oefenen van de stemtechniek twang
 • Casuïstiek; twang voor stem- en zangproblemen

Certificaat

Je sluit het webinar af met een tentamen. Het tentamen bestaat uit 5 vragen en bij het behalen van een score van 5,5 punt of meer is de cursist geslaagd voor het webinar. De 5 vragen zijn opgedeeld in 3 open vragen en 2 multiplechoicevragen. Het aantal punten dat je behaalt, staat gelijk aan het cijfer. Om punten toegekend te krijgen dien je een voldoende te behalen op het tentamen.

Wilt u een brochure aanvragen of direct inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Pro Éducation

klik hier

Wenst u liever gericht persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 020 567 79 99.

Categorieën